Μ. Βαρβιτσιώτης: Τα επεισόδια στη Χίο επιβεβαιώνουν την ανικανότητα του κ. Μουζάλα

Μ. Βαρβιτσιώτης: Τα επεισόδια στη Χίο επιβεβαιώνουν την ανικανότητα του κ. Μουζάλα

«Τα χθεσινοβραδινά επεισόδια στον προσφυγικό καταυλισμό της ΒΙΑΛ στη Χίο επιβεβαιώνουν, για πολλοστή φορά, την ανικανότητα του κ. Μουζάλα», είναι το αιχμηρό σχόλιο κατά του αρμόδιου υπουργού από τον τομεάρχη μεταναστευτικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Ο βουλευτής της ΝΔ, με δήλωσή του, αναρωτιέται «αν ο κ. Μουζάλας συμφωνεί με τον υφυπουργό του κ. Μπαλάφα ο οποίος δήλωσε ευθαρσώς πως δεν είναι τρομερή η καταστροφή από τους μετανάστες στις τοπικές κοινωνίες των νησιών» και καλεί τον υπουργό να «υιοθετήσει τις προτάσεις που κατέθεσε από τη Χίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το προσφυγικό - μεταναστευτικό».

Ακολουθεί η δήλωση:

«Τα χθεσινοβραδινά επεισόδια στον προσφυγικό καταυλισμό της ΒΙΑΛ στη Χίο καταφέρνουν, για πολλοστή φορά, καίριο πλήγμα στο αίσθημα ασφάλειας της τοπικής κοινωνίας και εγείρουν σοβαρά ερωτήματα για τους λόγους που η αποσυμφόρηση του νησιού δεν έχει, ακόμη, προχωρήσει.

Σήμερα, ο κ. Μουζάλας μετέβη στο νησί και διαπίστωσε επί τόπου τα αποτελέσματα της ανικανότητάς του.

Αναρωτιόμαστε, αν, τελικά, συμφωνεί με τον Υφυπουργό του, κ. Μπαλάφα, ο οποίος δήλωσε χθες ευθαρσώς πως «δεν είναι τρομερή η καταστροφή από τους μετανάστες στις τοπικές κοινωνίες των νησιών».

Περιμένουμε, όταν επιστρέψει, να σταματήσει, επιτέλους, να εθελοτυφλεί και να υιοθετήσει τις προτάσεις που κατέθεσε από τη Χίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το προσφυγικό - μεταναστευτικό».

Φωτογραφία: Intime News