Μ. Βρετανία: Παραιτήθηκε ο Nigel Farage από το "τιμόνι" του UKIP

Μ. Βρετανία: Παραιτήθηκε ο Nigel Farage από το "τιμόνι" του UKIP

Την παραίτησή του από την αρχηγεία του UKIP ανακοίνωσε ο Nigel Farage σημειώνοντας ότι «έκανε αυτό που έπρεπε» και «πραγματοποίησε τη φιλοδοξία του να κερδίσει το δημοψήφισμα του περασμένου μήνα».

Ουδέποτε ήμουν και ουδέποτε θέλησα να είμαι πολιτικός καριέρας. Ο στόχος μου στην πολιτική ήταν να βγάλω τη Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε. «Στη διάρκεια του δημοψηφίσματος, είπα ''θέλω πίσω τη χώρα μου''. Αυτό που λέω τώρα είναι, ''θέλω πίσω τη ζωή μου'', και αρχίζω τώρα», τόνισε.

Ο Farage σχολίασε πως το UKIP βρίσκεται σε «καλό σημείο» και είπε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει την απόφασή του, όπως έκανε μετά από την εκλογική αναμέτρηση στη Μ. Βρετανία το 2015.

«Το να είσαι στο τιμόνι του UKIP ήταν σκληρό μερικές φορές», αλλά «άξιζε τον κόπο», σχολίασε ο Farage, που είναι επίσης μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Παράλληλα, ανέφερε ότι δεν θα υποστηρίξει κάποιον για την αντικατάστασή του, σημειώνοντας: «Ας κερδίσει ο καλύτερος άντρας ή γυναίκα». Σημείωσε δε, ότι το κόμμα του θα ηγηθεί εκστρατείας κατά της «οπισθοχώρησης» στο θέμα του Brexit, σχολιάζοντας ότι το κόμμα του θα γνωρίσει καλύτερες ημέρες, «αν η επόμενη κυβέρνηση δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις που συνδέονται με το Brexit».

Σημείωσε ότι η χώρα του χρειάζεται έναν πρωθυπουργό υπέρμαχο του Brexit.

Ο 52χρονος ήταν μέλος του UKIP από το 1993, που δημιουργήθηκε το κόμμα, και εξελέγη για πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 1999.

Σε tweet του ευχαρίστησε τους υποστηρικτές του UKIP, αναφέροντας ότι είναι ενθουσιασμένος με το αποτέλεσμα, για το οποίο αγωνίστηκε τόσο καιρό να πετύχει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC