M. Cavusoglu: Η Άγκυρα είναι «πολύ αναστατωμένη» από τη ματαίωση εκδηλώσεων στη Γερμανία

M. Cavusoglu: Η Άγκυρα είναι «πολύ αναστατωμένη» από τη ματαίωση εκδηλώσεων στη Γερμανία

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu δήλωσε σήμερα πως είπε στον γερμανό ομόλογό του ότι η Τουρκία είναι «πολύ αναστατωμένη» από τη ματαίωση εκδηλώσεων στη Γερμανία στις οποίες επρόκειτο να εκφωνήσουν ομιλίες τούρκοι υπουργοί και ότι αυτό δεν θα πρέπει να επαναληφθεί.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο, ο Cavusoglu δήλωσε πως η Τουρκία θέλει να συνεχίσει ως φίλη με τη Γερμανία, αλλά η Γερμανία πρέπει να αποφασίσει και η Τουρκία θα προχωρήσει αναλόγως σε βήματα.

Ο Cavusoglu ανακοίνωσε επίσης πως ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Sigmar Gabriel θα επισκεφθεί «το συντομότερο δυνατόν» την Τουρκία στο πλαίσιο προσπαθειών για την επίλυση της τρέχουσας γερμανο-τουρκικής κρίσης.

«Θα συναντηθούμε και πάλι το συντομότερο δυνατόν», είπε στο περιθώριο της έκθεσης τουρισμού του Βερολίνου, «θα υποδεχθούμε τον φίλο μου Sigmar Gabriel στην Τουρκία».

Επίσης, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε σήμερα ότι συζήτησε με τον γερμανό ομόλογό του έναν πιθανό χώρο για να οργανωθεί συγκέντρωση του προέδρου Erdogan στη Γερμανία.

Ο Cavusoglu δήλωσε πως η Γερμανία θα λάβει όλα τα μέτρα ασφαλείας για τη συγκέντρωση του Erdogan, αλλά δεν είπε σε ποια πόλη θα πραγματοποιηθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: SOOC