M. Pence: Δικτατορία η Βενεζουέλα, παραμένει όμως δυνατή η «ειρηνική λύση»

M. Pence: Δικτατορία η Βενεζουέλα, παραμένει όμως δυνατή η «ειρηνική λύση»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα δεχθούν την ανάδυση ενός δικτάτορα, και μπορεί να υπάρξουν σύντομα νέες κυρώσεις για την Βενεζουέλα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Mike Pence. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι μια ειρηνική λύση του προβλήματος παραμένει εφικτή, χαμηλώνοντας έτσι τους τόνους μετά τις δηλώσεις του Donald Trump περί σεναρίων αμερικανικής στρατιωτικής επέμβασης στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Ο Pence έκανε τις δηλώσεις του από την Καρταχένα της Κολομβίας, όπου πραγματοποιεί την πρώτη του επίσκεψη στο πλαίσιο περιοδείας σε χώρες της Λατινικής Αμερικής. Τις έκανε δε σε μια στιγμή που αρκετοί στις ΗΠΑ προειδοποιούν ότι η παρέμβαση Trump ενδέχεται να έχει τα ακτιβώς αντίθετα αποτελέσματα από τα επιδιωκόμενα, καθώς το καθεστώς του Καράκας και προσωπικά ο Nicolas Maduro θα επιχειρήσουν να τις εκμεταλλευτούν για να συσπειρώσουν τους πολίτες στη βάση της απειλής ξένης και δη αμερικανικής, επέμβασης.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Νοτίου Κορέας, Moon Jae-in, δήλωσε σήμερα ότι δεν πρέπει να υπάρξει πόλεμος στην κορεατική χερσόνησο και κάλεσε τη Βόρειο Κορέα να τερματίσει την απειλητική της συμπεριφορά καθώς κλιμακώνονται οι εντάσεις μεταξύ της Πιονγκγιάνγκ και της Ουάσινγκτον.

«Δεν πρέπει να υπάρξει άλλος πόλεμος στην κορεατική χερσόνησο. Παρά τα όποια σκαμπανεβάσματα, το πυρηνικό ζήτημα της Βόρειας Κορέας πρέπει να επιλυθεί ειρηνικά», δήλωσε ο Moon σε τακτική συνάντησή του με υψηλόβαθμους συμβούλους του. Τα σχόλιά του δόθηκαν στη δημοσιότητα από το προεδρικό μέγαρο.

«Είμαι βέβαιος ότι οι ΗΠΑ θα απαντήσουν στη τρέχουσα κατάσταση με ηρεμία και υπευθυνότητα, με μια στάση που να είναι ισότιμη με τη δική μας».

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

Απειλές γιου του N. Maduro: Αν επιτεθείτε θα έρθουμε με όπλα στο Λευκό Οίκο στη... Νέα Υόρκη

Φωτογραφία: SOOC

Διαβάστε Περισσότερα

Ενδοσκοπική Καρδιοχειρουργική

Η νεότερη εξέλιξη στις επεμβάσεις της καρδιάς