Μ. Πομπέο: Οι συνθήκες δεν ήταν οι κατάλληλες για ένα θετικό αποτέλεσμα

Μ. Πομπέο: Οι συνθήκες δεν ήταν οι κατάλληλες για ένα θετικό αποτέλεσμα

 

Δεν υπήρχαν οι συνθήκες για την επίτευξη ενός «θετικού αποτελέσματος», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, ενώ πρόσθεσε πως ευελπιστεί μετά από συνομιλίες να επανέλθει στο τραπέζι το ζήτημα της συνάντησης μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Κατά τη διάρκεια των προπαρασκευαστικών εργασιών των τελευταίων ημερών, «δεν είχαμε λάβει καμία απάντηση στα αιτήματά μας» από την πλευρά των βορειοκορεατικών αρχών, τόνισε ο αμερικάνος ΥΠΕΞ και επισήμανε ότι δεν πιστεύει πως η ματαίωση της Συνόδου συνιστά ένδειξη πως ο Κιμ είναι ένας «αδύναμος ηγέτης».

Όπως τόνισε ο Μ. Πομπέο, «δεν γνωρίζουμε γιατί» ο Κιμ Γιονγκ Ουν σκλήρυνε τη στάση του απέναντι στις ΗΠΑ.

Η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» ήταν η απάντηση της Πιονγκγιάνγκ στον Μάικ Πενς

Η αντίδραση της Πιονγκγιάνγκ στις δηλώσεις του αντιπρόεδρου των ΗΠΑ Μάικ Πενς ήταν η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» κι οδήγησε τον Λευκό Οίκο στη ματαίωση της Συνόδου του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, είπε ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Πενς σχετικά με τη Βόρεια Κορέα ανόητες αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι δύο χώρες θα μπορούσαν να συναντηθούν είτε σε μια σύνοδο είτε σε μια πυρηνική αντιπαράθεση.

Ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου επισήμανε ότι υπάρχει ακόμη ελπίδα για την ειρήνη με την Πιονγκγιάνγκ, αλλά η Βόρεια Κορέα πρέπει να αλλάξει τη ρητορική της προκειμένου αυτό να επιτευχθεί.

«Υπάρχει μια πίσω πόρτα που παραμένει ανοικτή εάν οι Βορειοκορεάτες είναι πρόθυμοι να την περάσουν. Ωστόσο, περιλαμβάνει κάποια αλλαγή στην ρητορική τους… το λιγότερο» υπογράμμισε ο αξιωματούχος. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ