M. Salvini: Το ευρώ ήταν, είναι και θα παραμείνει ένα λάθος

M. Salvini: Το ευρώ ήταν, είναι και θα παραμείνει ένα λάθος

«Ο Κεντροδεξιός συνασπισμός έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να κυβερνήσει την Ιταλία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αντιμεταναστευτικής Λέγκας, Matteo Salvini που αναδείχτηκε πρώτο κόμμα στο εσωτερικό της κεντροδεξιάς, της πρώτης πολιτικής συμμαχίας όπως προέκυψε από τις χθεσινές εκλογές στην Ιταλία.

Στη συνέχεια στις δηλώσεις του, ο M. Salvini τόνισε ότι: «Το ευρώ ήταν, είναι και παραμένει ένα λάθος. Το τέλος του πλησιάζει κυρίως γιατό τα γεγονότα και η πραγματική οικονομία του απαιτούν. Θέλουμε, λοιπόν, να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτή τη στιγμή».

Επίσης σημείωσε ότι είναι «αδιανόητη» η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παραμονή ή μη της Ιταλίας στην Ευρωζώνη.

Ο Salvini είπε ακόμη ότι το κόμμα του, το οποίο απέσπασε περίπου το 18% των ψήφων, είναι πρόθυμο να συνομιλήσει με όλα τα κόμματα, ωστόσο απέρριψε τα σενάρια συνεργασίας των δύο κομμάτων.

Συγκεκριμένα επισήμανε: «Δεν εξετάζω ''περίεργες συμμαχίες'' με άλλα κόμματα».

Η τετρακομματική κεντροδεξιά συμμαχία αναμένεται να εξασφαλίσει περίπου το 37% των ψήφων. Η Λέγκα ξεπέρασε σε δύναμη την Forza Italia του Silvio Berlusconi εντός της συμμαχίας και ο Salvini εξέφρασε την αντίθεσή του για μια πιθανή συνεργασία με το Κίνημα Πέντε Αστέρων, πρώτο κόμμα στις εκλογές με 32%.

Στη συνέχεια ο αρχηγός της Λέγκας ευχαρίστησε την επικεφαλής του Γαλλικού Εθνικού Μετώπου, Marine Le Pen
για τη στήριξή της στην τελευταία εκλογική καμπάνια, δηλώνοντας την άποψη του ότι θα ήταν μια πολύ ικανή πρόεδρος για τη χώρα στις εκλογές του 2017.

Φωτογραφία: AP/Luca Bruno

 

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια