Μ. Σχοινάς: Η Τουρκία κάνει «καουμποϊλίκια»

Μ. Σχοινάς: Η Τουρκία κάνει «καουμποϊλίκια»

Για προκλητική συμπεριφορά της Άγκυρας έκανε λόγο ο Μαργαρίτης Σχοινάς, χαρακτηρίζοντας «καουμποϊλίκια» τις ενέργειες της Τουρκίας ενώ τόνισε ότι οι τουρκικές πρακτικές σε σχέση με την Κύπρο δεν βοήθησαν ούτε την ίδια, ούτε τις ευρωτουρκικές σχέσεις, ούτε και πέτυχαν τους στόχους που είχε θέσει η Τουρκία στην περιοχή.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν χαρακτήρισε «Ρεάλ των Βαλκανίων» την Ελλάδα σε συνέντευξη του στην Καθημερινή της Κυριακής, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να παίξει σημαντικό ρόλο στην περιοχή.

Για την προκλητική συμπεριφορά της Άγκυρας, ο Μαργαρίτης Σχοινάς κάνει λόγο για «καουμποϊλίκια», τονίζοντας ότι οι τουρκικές πρακτικές σε σχέση με την Κύπρο δεν βοήθησαν ούτε την ίδια, ούτε τις ευρωτουρκικές σχέσεις, ούτε και πέτυχαν και κάποιους από τους στόχους που είχε εξαγγείλει η Τουρκία εκεί. 

Τονίζει παράλληλα ότι το σχέδιο δράσης της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. «Σε λίγους μήνες τα ευρωπαϊκά σύνορα θα ελέγχονται από την ευρωπαϊκή ακτοφυλακή, που θα είναι ο πρώτος ευρωπαϊκός οργανισμός ο οποίος θα οπλοφορεί και θα έχει δικά του μέσα» επισημαίνει.

 

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στην Καθημερινή της Κυριακής που κυκλοφορεί