Μαίνεται η φωτιά στα Δερβενοχώρια- αναγκαστική προσγείωση Καναντέρ

Μαίνεται η φωτιά στα Δερβενοχώρια- αναγκαστική προσγείωση Καναντέρ

Παραλίγο τραγωδία στη φωτιά που εδώ και ώρες μαίνεται σε δασική περιοχή στα Δερβενοχώρια.

Πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου Καναντέρ κατέπεσε αλλά ευτυχώς οι δύο πιλότοι είναι τραυματισμένοι αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή τους.

Το πυροσβεστικό που επιχειρούσε στην πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια, πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση, κοντά στη Μονή Ζωοδόχου Πηγής στα νοτιοδυτικά της πυρκαγιάς.

 Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι δύο πιλότοι του αεροσκάφους είναι σώοι, ωστόσο μεταβαίνει στο σημείο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τους παραλάβει,καθώς και συνεργείο της Πολεμικής Αεροπορίας, που θα διερευνήσει τα αίτια της αναγκαστικής προσγείωσης.

Το αεροσκάφος είναι από τα παλιά καναντέρ CL-215, για τα οποία έχουν γίνει πολλές επισημάνσεις τα τελευταία χρόνια, ότι είναι πλέον «γερασμένα».

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στη Στεφάνη Βοιωτίας, κοντά στα Δερβενοχώρια το βράδυ του Σαββάτου σε δασική έκταση με πεύκα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις της Βοιωτίας να σπεύδουν μαζικά στο σημείο.

Στην περιοχή βρίσκονται 150 πυροσβέστες με δεκάδες οχήματα, πεζοπόρο τμήμα του στρατού ενώ από το πρωί στην μάχη μετέχουν 6 αεροσκάφη και 3  ελικόπτερα. Ωστόσο, το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν σημαντικά τόσο οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή όσο και η έκταση που έχει λάβει τις τελευταίες ώρες η φωτιά.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, προς το παρόν οι φλόγες δεν απειλούν σπίτια.