Μακρή: Τα σχολεία θα κλείσουν αν το υποδείξουν οι ειδικοί

Μακρή: Τα σχολεία θα κλείσουν αν το υποδείξουν οι ειδικοί

«Εάν και εφόσον υπάρχει έξαρση, εάν και εφόσον οι ειδικοί το υποδείξουν, προφανώς και τα σχολεία θα έχουν διαφορετικά πρωτόκολλα και ενδεχομένως κλείσιμο». Αυτό ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΙ η υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή, δείχνοντας έτσι πως το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία δεν μπορεί να αποκλειστεί. 

Πρόσθεσε πως το άνοιγμα των σχολείων είναι αρκετά πιθανό να προκαλέσει αύξηση των κρουσμάτων, κάτι που όμως θα οφείλεται στην διενέργεια περισσότερων τεστ και όχι επειδή θα επιβαρυνθεί η επιδημιολογική κατάσταση. 

Αυστηρά τα πρωτόκολλα για την λειτουργία των σχολείων

Σύμφωνα με την Ζέτα Μακρή η λειτουργία των σχολίων θα γίνεται με μάσκες σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους εκτός από την ώρα της γυμναστικής, αερισμό των αιθουσών, διαφορετικό προαυλισμό των τάξεων και τα πάρα πολύ αυστηρά πρωτόκολλα σε περίπτωση κρούσματος.

Μπορεί να αλλάξει το «50% συν 1» για κλείσιμο τάξης

Σε ό,τι έχει να κάνει με την οδηγία για το κλείσιμο των τάξεων μόνο στην περίπτωση που νοσήσει το 50% + 1 των μαθητών, η υφυπουργός παιδείας τόνισε πως εάν κάποια στιγμή οι ειδικοί αποφανθούν ότι υπάρχουν ειδικά επιδημιολογικά δεδομένα και πρέπει να διαφοροποιηθεί «προφανώς και θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες». Για το αν μαθητής που δεν είναι κρούσμα και απουσιάσει πάρει απουσία ανέφερε πως «προφανώς και θα παίρνει απουσίες».