Με «συντριπτική απάντηση» απειλούν τον Trump οι ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης

Με «συντριπτική απάντηση» απειλούν τον Trump οι ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης

Το Ιράν απείλησε σήμερα με «συντριπτική» απάντηση τις ΗΠΑ αν χαρακτηρίσουν τρομοκρατική οργάνωση τους Φρουρούς της Επανάστασης, το επίλεκτο σώμα του ιρανικού στρατού.

«Ελπίζουμε ότι οι ΗΠΑ δεν θα προβούν σε αυτό το στρατηγικό σφάλμα», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Bahram Qasemi, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim. «Αν το πράξουν, η αντίδραση του Ιράν θα είναι σκληρή, αποφασιστική και συντριπτική», είπε ο ίδιος.

«Εάν αληθεύουν οι πληροφορίες αναφορικά με την ανοησία της αμερικανικής κυβέρνησης να χαρακτηρίσει τους Φρουρούς της Επανάστασης τρομοκρατική οργάνωση, τότε και οι Φρουροί της Επανάστασης θα θεωρήσουν και θα αντιμετωπίσουν τον αμερικανικό στρατό σε ολόκληρο τον κόσμο σαν να είναι το Ισλαμικό Κράτος», είπε από την πλευρά του ο πανίσχυρος διοικητής του επίλεκτου σώματος του Ιράν, Mohammad Ali Jafari. 

Την Παρασκευή ο Λευκός Οίκος διεμήνυσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, θα ανακοινώσει τη λήψη νέων μέτρων σε βάρος της Τεχεράνης μετά τις πυραυλικές δοκιμές της, την υποστήριξή της στην τρομοκρατία και τις κυβερνοεπιθέσεις. Σημειώνεται, επίσης, ότι ο Trump έχει περιθώριο μέχρι τις 15 Οκτωβρίου προκειμένου να ανακοινώσει και επισήμως εάν θεωρεί ότι η συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν είναι έγκυρη ή οι ΗΠΑ θα αποσύρουν την υπογραφή τους.

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια