Με τον πρέσβη της Παλαιστίνης στην Ελλάδα συναντήθηκε ο Π. Σκουρλέτης

Με τον πρέσβη της Παλαιστίνης στην Ελλάδα συναντήθηκε ο Π. Σκουρλέτης

Με τον Πρέσβη της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, Marwan Toubassi συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

Στη συνάντηση, όπως ανακοινώθηκε, επιβεβαιώθηκαν οι καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και των λαών τους και συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, με έμφαση στη στήριξη που επιζητεί η παλαιστινιακή πλευρά, από την Ελλάδα, για την ένταξή της σε διεθνείς οργανισμούς.

Συζητήθηκαν επίσης, διαδικαστικά θέματα που αφορούν στην ακριβή αποτύπωση, του επιπέδου των διακρατικών σχέσεων, στα επίσημα έγγραφα του ελληνικού Κράτους.

Ο κ. Toubassi ενημέρωσε, επίσης, τον υπουργό Εσωτερικών για τις τρέχουσες εξελίξεις στην Παλαιστίνη και για τις προσπάθειες προώθησης της πρότασης για τη δημιουργία δύο κρατών. Παράλληλα, κάλεσε τον υπουργό να επισκεφθεί την Παλαιστίνη.

Από την πλευρά του ο κ. Σκουρλέτης επανέλαβε την πάγια θέση της ελληνικής κυβέρνησης για λύση με δημιουργία δύο κρατών και την εφαρμογή των αποφάσεων των διεθνών οργανισμών. Σύμφωνα με τον υπουργό, η η συγκεκριμένη λύση μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Αναφορικά με την εκπροσώπηση της Παλαιστίνης σε διεθνείς οργανισμούς, εκφράστηκε η θετική προσέγγιση της ελληνικής πλευράς, αλλά και του υπουργείου Εσωτερικών, ειδικότερα σε τομείς που εμπλέκεται άμεσα, όπως είναι η εκκρεμής αίτηση της Παλαιστίνης για ένταξη στην Ιντερπόλ.

Φωτογραφία αρχείου SOOC