Με τον Υφυπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας είχε τηλεδιάσκεψη ο Γ. Κουμουτσάκος

Με τον Υφυπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας είχε τηλεδιάσκεψη ο Γ. Κουμουτσάκος

Σε συνέχεια της χθεσινής ολοκλήρωσης του προγράμματος μετεγκατάστασης 1.024 ατόμων, που αφορά παιδία με σοβαρές ασθένειες και τα μέλη των οικογενειών τους, με προορισμό τη Γερμανία, ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με τον Υφυπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας, Helmut Teichmann, με κύριο αντικείμενο το ζήτημα των μετεγκαταστάσεων από την Ελλάδα προς τη Γερμανία. 

Ο κ. Κουμουτσάκος ευχαρίστησε τον κ. Teichmann για την έμπρακτη και ουσιαστική αλληλεγγύη που επιδεικνύει η Γερμανία, δίνοντας το παράδειγμα προς όλα τα κράτη της Ε.Ε. Ταυτόχρονα υπογράμμισε τη ταχύτητα με την οποία ολοκληρώνονται οι σύνθετες τεχνικές διαδικασίες, παρά τους περιορισμούς που θέτει η πανδημία. 

Από πλευράς του ο κ. Teichmann, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το «άνευ προηγουμένου» επίπεδο συνεργασίας των δύο χωρών στο τομέα της διαχείρισης του μεταναστευτικού, συγχαίροντας το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου για τη πρόοδο που έχει σημειώσει σε σειρά τομέων κατά το τελευταίο έτος.  

Όπως σημείωσαν και οι δύο πλευρές η σημερινή τηλεδιάσκεψη ανέδειξε τη σημασία της διεθνούς συνεργασίας επ’ ευκαιρία και της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Μεταναστών του ΟΗΕ. 

Διαβάστε Περισσότερα

Ενδοσκοπική Καρδιοχειρουργική

Η νεότερη εξέλιξη στις επεμβάσεις της καρδιάς