Με τροπολογία η εκχώρηση άσκησης δραστηριότητας Ιδιωτικών Γραφείων Ευρέσεως Εργασίας σε διαφορετικό πρόσωπο από εκείνο που το σύστησε

Με τροπολογία η εκχώρηση άσκησης δραστηριότητας Ιδιωτικών Γραφείων Ευρέσεως Εργασίας σε διαφορετικό πρόσωπο από εκείνο που το σύστησε

Τη δυνατότητα εκχώρησης άσκησης δραστηριότητας Ιδιωτικών Γραφείων Ευρέσεως Εργασίας σε διαφορετικό πρόσωπο από εκείνο που το σύστησε προβλέπει της Υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου, που κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρήσεων, το οποίο ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται  καταργείται η πρόβλεψη της παραγράφου 3 του άρθρου 99 του νόμου 4052/2012, η οποία ανέφερε πως «η άσκηση της δραστηριότητας Ιδιωτικού Γραφείου Ευρέσεως Εργασίας και υποκαταστήματός του δεν μπορεί να εκχωρηθεί σε άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο».

Άμεση ήταν η αντίδραση του βουλευτή του ΚΚΕ, Μανώλη Συντυχάκη, ο οποίος κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση ότι νομιμοποιεί «τα δουλεμπορικά», ενώ παρομοίασε την νέα Υπουργό Εργασίας με τη Margaret Thatcher. «Για την κυρία Αχτσιόγλου, πρόκειται υποτίθεται για ένα νέο άνθρωπο που ανέλαβε τον υπουργικό θώκο για να λύσει τα προβλήματα των ανέργων και φέρνει στα μουλωχτά μία τοπολογία και ρίχνει στα νύχια των δουλεμπόρων 1,5 εκατομμύριο ανέργους . Απελευθερώνετε και κατοχυρώνετε τώρα τα δουλεμπορικά γραφεία εύρεσης εργασίας που λέγατε θα τα κλείσετε και τα νομιμοποιείτε.  Υπερασπίζεστε την εργασιακή ζούγκλα και βοηθάτε έτσι τα ρατσιστικά παραμάγαζα της Χρυσής Αυγής. Η κα Αχτσιόγλου ως νέα Θατσερόγλου αν έχει ίχνος ντροπής και φιλότιμου πρέπει να αποσύρει αυτή την τροπολογία», σημείωσε.  

Από την πλευρά του ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς  ο οποίος επέστησε την προσοχή στην κυβέρνηση, τονίζοντας πως η επίμαχη τροπολογία εμπεριέχει παγίδες.

Διαβάστε αναλυτικά την τροπολογία ΕΔΩ

Αλέξανδρος Διαμάντης