Με tweet «απαντά» ο Π. Καμμένος για το περιστατικό στη Ρω

Με tweet «απαντά» ο Π. Καμμένος για το περιστατικό στη Ρω

Μπορεί το Υπουργείο Άμυνας να μην έχει ενημερώσει ακόμη επισήμως για τα όσα συνέβησαν – ή δεν συνέβησαν – με την πτήση τουρκικού ελικοπτέρου πλησίον στη νήσο Ρω, ωστόσο ο Πάνος Καμμένος πήρε θέση μέσω ενός αινιγματικού tweet.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε retweet κάτι που είχε ανεβάσει κάποιος άλλος χρήστης.  «Την "Κυρα της Ρω" δεν την ενοχλεί κανείς!», έγραφε το σχόλιο και από κάτω έχει μία φωτογραφία της κυράς της Ρω, της Δέσποινας Αχλαδιώτη.

Πάντως το κυβερνητικό αλαλούμ επικρατεί με αφορμή την υπόθεση του ελικοπτέρου που φέρεται να πραγματοποίησε πτήση πλησίον της νήσου Ρω,συνεχίζεται.

Με μια άτυπη ενημέρωση προς στρατιωτικούς συντάκτες «πηγές» του υπουργείου επιχείρησαν να επιβεβαιώσουν το συμβάν χωρίς όμως να δώσουν περαιτέρω στοιχεία, πέραν κάποιων αναφορών σχετικά με το τι είδους οπλικό σύστημα χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να αποτραπεί η πτήση του ελικοπτέρου.

Την ίδια όμως στιγμή πληροφορίες αναφέρουν ότι Μέγαρο Μαξίμου, αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας και αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευ. Αποστολάκης, κρατούν αποστάσεις και από τις διαρροές συνολικά αλλά και από τα περί «θερμού επεισοδίου» που επικαλούνται κύκλοι πλησίον του Πάνου Καμμένου.

Είναι ενδεικτικό πως από την πλευρά του Μαξίμου αλλά και του Φώτη Κουβέλη, γίνεται, προς το παρόν λόγος για σύνηθες περιστατικό καθώς για πτήση ελικοπτέρου στα όρια του ελληνικού εναέριου χώρου χωρίς να υπάρξει παραβίαση. Μάλιστα το Μέγαρο Μαξίμου δεν αξιολογεί ως μείζον το συμβάν διότι δεν υπήρξε παράβαση.