Μέχρι και η Συρία υπέγραψε τη Συνθήκη για το Κλίμα - Μοναδική εξαίρεση οι ΗΠΑ

Μέχρι και η Συρία υπέγραψε τη Συνθήκη για το Κλίμα - Μοναδική εξαίρεση οι ΗΠΑ

Η Συρία έγινε χθες η τελευταία χώρα που έβαλε την υπογραφή της στη Συνθήκη για το Κλίμα, η οποία είχε συναφθεί τον Δεκέμβριο του 2015 στο Παρίσι. Έτσι, εκτός μένουν πλέον μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες οι οποίες, όπως έχει ανακοινώσει ο Donald Trump, πρόκειται να αποσύρουν την υπογραφή που είχαν βάλει αρχικά, επί προεδρίας Barack Obama. 

Η απάντηση της γαλλικής κυβέρνησης, η οποία τον επόμενο μήνα οργανώνει διεθνή συνάντηση κορυφής για τη δεύτερη επέτειο από την υπογραφή της Συνθήκης, είναι να μην έχει στείλει πρόσκληση στον Trump για να παραστεί -και, όπως όλα δείχνουν, δεν αναμένεται να στείλει.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία που είχε υπογραφεί έχει στόχο τον περιορισμό των εκπομπών αέριων ρύπων και κυρίως διοξειδίου του άνθρακα, έτσι ώστε να περιοριστεί η άνοδος της μέσης θερμοκρασίας στην επιφάνεια του πλανήτη. Αυτές τις ημέρες, διεξάγεται στη Βόννη η διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή που οργανώνει ο ΟΗΕ, που θα διαρκέσει μέχρι τις 23 Νοεμβρίου και θα εξετάσει την πρόοδο που έχει γίνει για την εφαρμογή των στόχων της Συνθήκης του Παρισιού.