Μειώση 14,7% κατέγραψε ο τζίρος της Βιομηχανίας τον Σεπτέμβριο

Μειώση 14,7% κατέγραψε ο τζίρος της Βιομηχανίας τον Σεπτέμβριο

Μείωση κατά 14,7% παρουσίασε ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία στο σύνολο της εγχώριας και εξωτερικής αγοράς για το μήνα Σεπτέμβριο 2015, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Σεπτεμβρίου 2014, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2014 προς το 2013 είχε σημειωθεί αύξηση 3,2%, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ.

Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Οκτωβρίου 2014 - Σεπτεμβρίου 2015, σε σύγκριση με τον ίδιο Δείκτη του δωδεκαμήνου Οκτωβρίου 2013 - Σεπτεμβρίου 2014, παρουσίασε μείωση κατά 8,1%, έναντι μείωσης 3,7% που σημειώθηκε από τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.

Η μείωση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 14,7% το μήνα Σεπτέμβριο 2015, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2014, οφείλεται στις παρακάτω μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, δηλαδή:

α. Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων κατά 11,1%.

Ειδικότερα, στη μείωση αυτή συνέβαλαν κυρίως, οι μειώσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη και εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων.

β. Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 14,8%.

Ειδικότερα, στη μείωση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι μειώσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: ειδών ένδυσης, παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα, μη μεταλλικών ορυκτών και βασικών μετάλλων.

Επίσης, η μείωση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 14,7% το μήνα Σεπτέμβριο 2015, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2014, οφείλεται στις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών ως εξής:

Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς κατά 14,2%.

Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς κατά 15,3%.

Η μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς κατά 14,2% το μήνα Σεπτέμβριο 2015, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2014, οφείλεται στις παρακάτω μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, δηλαδή:

α. Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων κατά 17,6%.

Ειδικότερα, στη μείωση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι μειώσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη και άλλων εξορυκτικών και λατομικών δραστηριοτήτων.

β. Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 14,2%.

Ειδικότερα, στη μείωση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι μειώσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα, μη μεταλλικών ορυκτών, βασικών μετάλλων και κατασκευή μεταλλικών προϊόντων.

Η μείωση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς κατά 15,3% το μήνα Σεπτέμβριο 2015, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2014, οφείλεται στις παρακάτω μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, δηλαδή:

α. Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων κατά 4,7%.

Ειδικότερα, στη μείωση αυτή συνέβαλε κυρίως, η μείωση του δείκτη του 2ψήφιου κλάδου εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων.

β. Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 15,6%.

Ειδικότερα, στη μείωση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι μειώσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: κλωστοϋφαντουργικών υλών, ειδών ένδυσης, παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα και βασικών μετάλλων.

Επίσης, η μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς στη Βιομηχανία κατά 15,3% το μήνα Σεπτέμβριο 2015, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2014, οφείλεται στις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών ως εξής:

Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς Ευρωζώνης κατά 0,6%.

Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς εκτός Ευρωζώνης κατά 21,4%.