Μέτρα για τους ρητινοκαλλιεργητές της Β. Εύβοιας υποσχέθηκε ο Β. Αποστόλου

Μέτρα για τους ρητινοκαλλιεργητές της Β. Εύβοιας υποσχέθηκε ο Β. Αποστόλου

Μέτρα για την ενίσχυση των παραγωγών ρητίνης που πλήττονται από τις καταστροφές που προκάλεσε η πυρκαγιά στη Βόρειο Εύβοια υποσχέθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου αν και όπως είπε υπάρχει ένα θέμα καθώς καθώς η ρητίνη δεν είναι προιόν που ασφαλίζει ο ΕΛΓΑ.

Η πρώτη προσέγγιση που έχω, είπε, είναι ότι περίπου  στα 20.000 με 22.000 στρέμματα είναι αυτά τα οποία έχουν καταστραφεί μέχρι αυτή την ώρα. "Από πλευράς αγροτικών καλλιεργειών δεν πρέπει να είναι μεγάλες οι ζημιές, όμως θα τα δούμε άμεσα θα τα εκτιμήσουμε, γιατί θα έρθουν μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή από τον ΕΛΓΑ εκτιμητές για να δούμε ποια είναι η κατάσταση ακριβώς».

Για τους ρητινοκαλλιεργητές είπε ότι  "υπάρχει και ένα ζήτημα που αφορά στους ρητινοκαλλιεργητές της Εύβοιας, καθότι μιλάμε για ένα δάσος που ρητινεύεται και αυτός ο κόσμος θα αντιμετωπίσει πρόβλημα όσον αφορά τη συγκομιδή της ρητίνης από δω και πέρα και για μερικά χρόνια». «Αλλά αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο θα το δούμε την επόμενη μέρα, γιατί η ρητίνη έχει την ιδιαιτερότητα να  είναι ένα προϊόν, το οποίο επιδοτείται, ενισχύεται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Όμως η ρητίνη δεν είναι ασφαλισμένη στον ΕΛΓΑ ως προϊόν αγροτικό. Θα δούμε όμως πως μέσα από διαδικασίες,  θα μπορέσουμε να καλύψουμε την απώλεια του εισοδήματος, που θα υπάρξει στους συγκεκριμένους ανθρώπους»

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ