Metron Analysis: Στο 11,8% η διαφορά Νέας Δημοκρατίας - ΣΥΡΙΖΑ

Metron Analysis: Στο 11,8% η διαφορά Νέας Δημοκρατίας - ΣΥΡΙΖΑ

Διψήφιο παραμένει το προβάδισμα του κυβερνώντος κόμματος έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis για τον τηλεοπτικό σταθμό Mega, με την Νέα Δημοκρατία να παραμένει μπροστά με διαφορά 11,8%.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το 40% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποιημένο από την κυβερνητική πολιτική στην διαχείριση της πανδημίας, ενώ η πλειοψηφία ζητά χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και άνοιγμα λιανεμπορίου-εστίασης.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 11,8 ποσοστιαίες μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό 32,3% έναντι 20,5% για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6%, το ΚΚΕ με 4,4%, η Ελληνική Λύση 4,3% και το ΜέΡΑ25 με 3,4%.

Παράλληλα, στη δημοσκόπηση αποτυπώνεται και ο τρόπος που βαθμολογεί η κοινή γνώμη τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 40%, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 17%.

Στη δημοσκόπηση, ωστόσο, οι πολίτες ερωτήθηκαν και για τα ζητήματα που απασχολούν την καθημερινότητα, όπως η διαχείριση της πανδημίας και οι οικονομικές επιπτώσεις της. Οι ερωτηθέντες σημειώνουν πως σημαντικότερο πρόβλημα παραμένει η πανδημία του κορονοϊού και ακολουθεί η Οικονομία και το πολιτικό σύστημα.

Στη δημοσκόπηση φαίνεται πως οι πολίτες αναγνωρίζουν φαινόμενα υπερβολικής βίας στις τάξεις των αστυνομικών, την ίδια ώρα που χρεώνουν την ένταση και σε ακραία στοιχεία και χούλιγκαν.

Μείωση εμφανίζουν τα ποσοστά αποδοχής της κυβέρνησης -από το εμβληματικό 51% θετικής αξιολόγησης τον περασμένο Νοέμβριο,πέφτει στο 40% στην μέτρηση του Μαρτίου. Ωστόσο, η αξιωματική αντιπολίτευση παραμένει σε πολύ χαμηλά ποσοστά αποδοχής - χωρίς μάλιστα να συγκεντρώνει το σύνολο του ποσοστού που εμφανίζει στην πρόθεση ψήφου.