Μεξικό: Δεν υπάρχει καμία απόδειξη για ρωσική παρέμβαση στις εκλογές

Μεξικό: Δεν υπάρχει καμία απόδειξη για ρωσική παρέμβαση στις εκλογές

Οι μεξικανικές αρχές δεν έχουν δει κάποιο στοιχείο που να αποδεικνύει ότι η Ρωσία ή η Βενεζουέλα προσπαθούν να επηρεάσουν την προεκλογική εκστρατεία στο Μεξικό, τόνισε ο Eduardo Sanches, εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Τον Δεκέμβριο, ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, ο στρατηγός Herbert Raymond McMaster, είχε τονίσει κατά τη διάρκεια ομιλίας του ότι οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει ενδείξεις πως εκτυλίσσεται μια προσπάθεια «ρωσικής επέμβασης» στις μεξικανικές προεδρικές εκλογές, που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν την 1η Ιουλίου.

Ενώ τον Ιανουάριο, ο Enrique Ochoa, κορυφαίο στέλεχος του κυβερνώντος Θεσμικού Επαναστατικού Κόμματος (PRI), υποστήριξε ότι διεθνή μέσα ενημέρωσης έχουν «τεκμηριώσει» τις προσπάθειες της Ρωσίας και της Βενεζουέλας να προωθήσουν την υποψηφιότητα του Andres Manuel Lopes Obrador.

«Είμαι ενήμερος για τις δημοσιογραφικές εκδοχές του ζητήματος, αλλά δεν έχω δει καμιά απόδειξη που να έχει παρουσιαστεί στο πλαίσιο αυτό», ανέφερε ο Sanches.

Ο εκπρόσωπος διαβεβαίωσε ότι οι αρχές του Μεξικού διαθέτουν εργαλεία που τους επιτρέπουν να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε προσπάθεια ξένης επέμβασης στην εκλογική διαδικασία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ