Μεξικό: Παραιτήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών ενόψει των εκλογών του Ιουλίου

Μεξικό: Παραιτήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών ενόψει των εκλογών του Ιουλίου

Ο υπουργός Εσωτερικών του Μεξικού Miguel Angel Osorio Chong υπέβαλε την Τετάρτη την παραίτησή του από το αξίωμά του, κάτι το οποίο αναμενόταν, κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του παρόντος του προέδρου της χώρας Enrique Pena Nieto, ο οποίος τον είχε διορίσει στο αξίωμα το 2012.

Ο πρόεδρος Pena Nieto διευκρίνισε αργότερα ότι ο υπουργός Εργασίας Αλφόνσο Ναβαρέτε του κυβερνώντος Θεσμικού Επαναστατικού Κόμματος (PRI) θα διαδεχθεί τον Osorio Chong στο υπουργείο Εσωτερικών. Ευχαρίστησε τον  Osorio Chong για την προσφορά του και προέτρεψε τον Ναβαρέτε να δώσει την έμφαση στην καταπολέμηση του εγκλήματος, την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη δημοκρατική διακυβέρνηση.

Ο  Osorio Chong θεωρείτο ένας από τους σημαντικότερους διεκδικητές του χρίσματος του PRI για να είναι ο υποψήφιος του κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Ιουλίου, αλλά το κυβερνών κόμμα τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας του πρώην υπουργού Οικονομικών Jose Antonio Meade .

Η παραίτηση του  Osorio Chong από την κυβέρνηση θα του επιτρέψει να θέσει υποψηφιότητα για τη Γερουσία, κάτι που προεξοφλούσαν ότι θα κάνει κομματικά στελέχη τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο Pena Nieto ονόμασε τον Roberta Kaba, του κόμματος Νέα Συμμαχία, πρώην υφυπουργό αρμόδιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, νέο υπουργό Εργασίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία AP