Μ.Γκάγκα: Κάλυψη σχεδόν στο 100% των απλών κλινών Covid του Σωτηρία

Μ.Γκάγκα: Κάλυψη σχεδόν στο 100% των απλών κλινών Covid του Σωτηρία

Την ανησυχία της λόγω των αυξημένων εισαγωγών στα νοσοκομεία λόγω κορονοϊού εξέφρασε σήμερα η πρόεδρος του κεντρικού συμβουλίου Υγείας και διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία, Μίνα Γκάγκα.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, η κ. Γκάγκα δήλωσε ότι «η κάλυψη είναι σχεδόν 100% στους θαλάμους Covid», ενώ πρόσθεσε ότι αν χρειαστεί θα μετατραπούν και άλλες κλινικές του νοσοκομείου Σωτηρία σε Covid.

Αντίθετα, η πρόεδρος του κεντρικού συμβουλίου Υγείας σημείωσε ότι η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, αλλά «ένα μικρό ποσοστό των ασθενών που βρίσκεται στους θαλάμους, που κυμαίνεται από 10% έως 15%, θα χρειαστούν λογικά μονάδα τις επόμενες ημέρες».

Για άλλη μία φορά, η κ. Γκάγκα απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να προσέχουν πάρα πολύ, να φορούν τις μάσκες και να κρατούν τις αποστάσεις. Τόνισε επίσης ότι το κύριο πρόβλημα στην περιοχή της Αττικής είναι η κούραση του πληθυσμού, μετά από ένα χρόνο πανδημίας.

Για την πιθανότητα επιβολής ενός αυστηρότερου και γενικότερου lockdown, η κ. Γκάγκα είπε ότι ένα γενικό lockdown θα βοηθούσε από υγειονομική άποψη, αφού θα σταματούσε κάθε διασπορά, αλλά εξέφρασε την ελπίδα να μη γίνει κάτι τέτοιο γιατί ο αντίκτυπος θα είναι πάρα πολύ μεγάλος. «Ειλικρινά ελπίζω ότι δε θα γίνει. Να σφίξουμε όλοι μαζί τα δόντια να προσπαθήσουμε να βγούμε καλά», κατέληξε.

 

Διαβάστε Περισσότερα