Μικροεντάσεις στις δημοτικές εκλογές της Αλβανίας

Μικροεντάσεις στις δημοτικές εκλογές της Αλβανίας

Ολοκληρώθηκαν οι δημοτικές εκλογές στη γείτονα χώρα, καθώς έκλεισαν οι κάλπες στις επτά το απόγευμα, ενώ σε γενικές γραμμές οι υποστηρικτές της αντιπολίτευσης - που απείχαν από την εκλογική διαδικασία ως ένδειξη διαμαρτυρίας - πραγματοποίησαν ειρηνικές συγκεντρώσεις.

Σύμφωνα με το BBC ορισμένοι δήμαρχοι της αντιπολίτευσης προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν τις εξουσίες τους για να σταματήσουν τη χρήση δημόσιων κτιρίων - όπως τα σχολεία - ως εκλογικά κέντρα, ενώ μικροεπεισόδια περιορισμένης έκτασης σημειώθηκαν σε μεμονωμένα εκλογικά κέντρα, όπως σπάσιμο τζαμιών, αλλά και ενός ενόπλου που εισήλθε μεθυσμένος, τραγουδώντας, ο οποίος και τελικά συνελήφθη.

Σε μερικές περιπτώσεις οι υποστηρικτές της αντιπολίτευσης είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα εκλογικά κέντρα και τραγουδούσαν για να αποτρέψουν όσους ψήφιζαν να μην συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την περίοδο πριν από την ψηφοφορία, οι υποστηρικτές της αντιπολίτευσης συγκρούστηκαν με την αστυνομία - και σε ορισμένες περιπτώσεις έβαλαν φωτιά σε ψηφοδέλτια και κουτιά.