Μικτά πρόσημα και έλλειψη κατεύθυνσης στο ΧΑΑ

Μικτά πρόσημα και έλλειψη κατεύθυνσης στο ΧΑΑ

Μολονότι ο Δείκτης παρέμεινε αρνητικός καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, (με εξαίρεση τα πρώτα λίγα λεπτά της συνεδρίασης), το βραχυπρόθεσμο ανοδικό momentum συντηρείται, τουλάχιστον όσο βρίσκεται πάνω από τις 890 μονάδες.

Έτσι, το αγοραστικό σήμα από την περιοχή των 892 μονάδων παραμένει ανέπαφο, και παρά την εξόφθαλμη στάση αναμονής, οι πιθανότητες ανοδικής συνέχισης παραμένουν μεγάλες, τουλάχιστον μεγαλύτερες από κάποιο αντίστροφο σενάριο.

Η σημερινή συνεδρίαση δεν προσέθεσε κάποιο σημαντικό δεδομένο, τουλάχιστον στη γενική εικόνα, μιας και τα συνολικά 47 εκατ. ευρώ που συναλλάχθηκαν σήμερα αφορούσαν μεγάλο μέρος του 25άρη, με 8 μετοχές να απορροφούν από 2 έως 4 εκατ. ευρώ).

Επίσης, καμία μετοχή δεν φάνηκε να κινείται είτε ανοδικά είτε πτωτικά εκτός των υφιστάμενων σχηματισμών τους, με τις περισσότερες να είναι ήδη ανοδικές.

Εξαίρεση στο παραπάνω αποτελούν οι μετοχές του ομίλου Viohalco, που συμπεριφέρθηκαν άριστα, με την ΕΛΒΑΛ ΧΑΛΚΟΡ μάλιστα να κατοχυρώνει επιτέλους τα 2 ευρώ και να ανοίγει τον δρόμο για την περιοχή των 2,40, σε πρώτη φάση.

Ακόμα και η «κακή» εικόνα των ΔΕΗ και ΟΤΕ, μάλλον μεταφράζεται ως ευκαιρία επανατοποθέτησης, ειδικά στην πρώτη που πατάει σε στηρίξεις όντας εξαιρετικά επιθετική και πολλά υποσχόμενη.

Κατά τα λοιπά, από τις 25 του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, οι 9 έκλεισαν ανοδικές επί συνόλω 41 έναντι 68 πτωτικών και 59 αμετάβλητων. Στο Χρηματιστήριο Παραγώγων, όπως είναι αναμενόμενο, οι όγκοι είναι υπέρμετρα υψηλοί λόγω των μετακυλύσεων θέσεων, χωρίς ωστόσο να διαφαίνεται προς το παρόν κάποια κατεύθυνση ή σημαντικά ανοίγματα.

Ο στόχος για τον Δεικτη παραμένει η περιοχή των 950 μονάδων, έχοντας προσώρας εγκλωβιστεί σε στενό εύρος μεταξύ 892-910 για 6η συνεχόμενη συνεδρίαση. Η ενδεχόμενη διάσπαση των 910 συνιστά μαγνήτη αγοραστικών θέσεων (ή θα έπρεπε να συνιστά), καθώς  δεν θα πρέπει κάποιος να λείψει από την ανοδική συνέχεια, η οποία κρίνεται πολύ ενδιαφέρουσα.

Μεταξύ των σημαντικότερων επιλογών, διακρίνονται οι μετοχές των ΔΕΗ, ΟΤΕ, Mytilineos, ΟΠΑΠ, εκείνες του ομίλου Viohalco, οι μετοχές πληροφορικής (Entersoft, BYTE, Performance, Infoquest, Epsilon Net, κ.α.) και οι τραπεζικές μετοχές οι οποίες πάντως δεν έχουν ακόμη αναπτύξει την αναμενόμενη δυναμική για να συμβάλλουν στην αποκόλληση του Γενικού Δείκτη από την περιοχή των 900 μονάδων.