Το μήνυμα Κεραμέως στους μαθητές για την νέα σχολική χρονιά

Το μήνυμα Κεραμέως στους μαθητές για την νέα σχολική χρονιά

«Καλή σχολική χρονιά σε όλους και σε όλες» ευχήθηκε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μέσα από ένα ολιγόλεπτο βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Η υπουργός εκτός από το καλωσόρισμα στους μαθητές υπενθύμισε τη σημαντικότητά του εμβολίου και των μέτρων προστασίας αλλά και υπογράμμισε τις αλλαγές στο περιεχόμενο της εκπαίδευσης από φέτος. 

«Προτεραιότητα του υπουργείου είναι τα μαθήματα φέτος να γίνουν δια ζώσης με όλα τα μέτρα ασφαλείας», αναφέρει η υπουργός και τονίζει πως «σύμμαχός μας, η πιστή τήρηση των μέτρων από όλους και μεγάλο "όπλο", το εμβόλιο».

Όπως προσθέτει, από σήμερα «αλλάζουν πολλά και στο περιεχόμενο της εκπαίδευσης», όπως νηπιαγωγείο από τα τέσσερα χρόνια, αγγλικά στο νηπιαγωγείο, Εργαστήρια Δεξιοτήτων σε νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο. Η υπουργός Παιδείας επισημαίνει πως προχώρησαν σχεδόν 12.000 νέοι διορισμοί εκπαιδευτικών, ενώ «ενισχύθηκε ο ρόλος του εκπαιδευτικού και η σχολική μονάδα αποκτά περισσότερη αυτονομία».

«Η παιδεία αναβαθμίζεται και τα παιδιά αποκτούν καλύτερες προοπτικές ζωής», καταλήγει η κ. Κεραμέως και εύχεται καλή σχολική χρονιά σε όλες και σε όλους.

Δείτε το μήνυμά της Νίκης Κεραμέως στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter