Το μήνυμα του πιλότου - «Τούτος ο λαός γονατίζει μόνο στους νεκρούς του»

Το μήνυμα του πιλότου - «Τούτος ο λαός γονατίζει μόνο στους νεκρούς του»

Ολοκληρώθηκε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, με την οποία κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Συγκίνηση προκάλεσε σε όλους τους παρευρισκόμενους το μήνυμα του πιλότου του μαχητικού F-16 που εντυπωσίασε κατά τη διάρκεια της επίδειξης του Μεμονωμένου Αεροσκάφους «Ζευς», ο οποίος αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά σε ολόκληρη την Ελλάδα, σημείωσε με νόημα πως «Τούτος εδώ ο λαός δεν γονατίζει παρά μόνο μπροστά στους νεκρούς του».

Ο πιλότος του μαχητικού αεροσκάφους ιπτάμενος επισμηναγός Δημήτριος Βολακάκης ευχήθηκε «Χρόνια πολλά στη Θεσσαλονίκη, στη Μακεδονία και σε ολόκληρη τη Ελλάδα. Τούτος εδώ ο λαός δεν γονατίζει παρά μόνο μπροστά στους νεκρούς του», την στιγμή που πραγματοποιούσε εντυπωσιακούς ελιγμούς με το F-16.

Νωρίτερα το αεροπλάνο της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Ζευς της Πολεμικής Αεροπορίας είχε παρουσιάσει τις δυνατότητες του αλλά και του πιλότου με κατακόρυφους ελιγμούς αλλά και χαμηλές πτήσεις με ταχύτητα πανω από 650 μίλια την ώρα.

Ο υποσμηναγός Μανώλης Χριστάκης ο οποίος παρουσίασε τους ελιγμούς του F-16 της ομάδας «Ζευς» είπε «αφιερώνουμε εκ μέρους του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας την πτήση αυτή στους άνδρες και τις γυναίκες όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων που δίνουν καθημερινή μάχη για την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των ηρώων του Γ' σώματος στρατού, ενώ τηρήθηκε και ενός λεπτού σιγή.

Η έναρξη της παρέλασης έγινε με βολή από το Πυροβολείο των «Χιλίων Δένδρων», ενώ την ίδια ώρα θα ακουγόταν ο Εθνικός Ύμνος.