Μιτ Ρομνεϊ για Τραμπ: Η πλέον αντιδημοκρατική συμπεριφορά εν ενεργεία προέδρου

Μιτ Ρομνεϊ για Τραμπ: Η πλέον αντιδημοκρατική συμπεριφορά εν ενεργεία προέδρου

Την πλέον σκληρή κριτική, μέχρι σήμερα, δέχθηκε ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αφού ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Μιτ Ρομνεϊ επέκρινε τις προσπάθειες της νομικής του ομάδας να αντιστρέψει τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών.

Ο Ρόμνεϊ, σε μια δήλωση που αποτελεί την πλέον σημαντικότερη ως ώρας, απόδειξη, ότι στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα δεν υπάρχει ομοφωνία για τις πράξεις του Τραμπ, τόνισε ότι "ο πρόεδρος ο οποίος απέτυχε να φέρει έστω και μια υπόθεση φερόμενης νοθείας ενώπιον οποιοδήποτε δικαστηρίου έχει πλέον καταφύγει σε πίεση σε πολιτειακούς και τοπικούς αξιωματούχους για να ανατρέψει τη βούληση του λαού και να ανατρέψει τις εκλογές. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μια χειρότερη, πιο αντιδημοκρατική συμπεριφορά από έναν αμερικανό πρόεδρο".

Η δήλωση του Ρόμνεϊ έρχεται αφού ο Τραμπ κάλεσε δύο από τους Ρεπουμπλικάνους βουλευτές του Μίσιγκαν στον Λευκό Οίκο που μετείχαν στην επιτροπή επικύρωσης στο Γουέιν την μεγαλύτερη κομητεία, σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει τα αποτελέσματα στην πολιτεία. Σημειώνεται ότι ο Γερουσιαστής έχει στενούς δεσμούς με τη συγκεκριμένη πολιτεία αφού ο πατέρας του Τζορτζ Ρομνεϊ είχε διατελέσει κυβερνήτης.

Ο Μιτ Ρομνεϊ πρώην υποψήφιος πρόεδρος το 2012 με τους Ρεπουμπλικάνους, είναι "κόκκινο πανί" για τον Λευκό Οίκο, αφού πέραν του γεγονότος ότι ασκεί σκληρή κριτική στον Ντοναλντ Τραμπ, έγινε ο πρώτος Γερουσιαστής που αναγνώρισε τη νίκη του Μπάιντεν.

Σημειώνεται ότι στην ίδια κατηγορία με τον Ρομνεϊ, δηλαδή αυτών που αναγνώρισαν τη νίκη Μπάιντεν ανήκουν και οι Γερουσιαστές: Λίζα Μαρκάουσκι, Σούζαν Κόλινς και Μπεν Σας.

Υπάρχουν επίσης, οι Γερουσιαστές που δεν έχουν συγχαρεί τον Τζο Μπάιντεν αλλά ζητούν να ενημερώνεται από τις υπηρεσίες ασφαλείας και είναι οι: Τσακ Γκρέισλι, Λίντσεϊ Γκρέιαμ, Τζον Θουν, Τζέιμς Λάνκφορντ,  Ρομπ Πόρτμαν, Τζος Χόουλι και Μάικ Ράουντς.