Μόναχο: Ένας νεκρός από επίθεση αγνώστου με μαχαίρι στο σταθμό του τρένου

Μόναχο: Ένας νεκρός από επίθεση αγνώστου με μαχαίρι στο σταθμό του τρένου

Γερμανός είναι ο 27χρονος δράστης της επίθεσης με μαχαίρι εναντίον επιβατών σε σταθμό του προαστιακού του Μονάχου. Από την επίθεση έχασε τη ζωή του ένας 50χρονος άνδρας, ενώ τρεις άλλοι, ηλικίας 58, 55 και 43 ετών, τραυματίστηκαν.

Η γερμανική αστυνομία ελέγχει αναφορές αυτοπτών μαρτύρων, σύμφωνα με τις οποίες ο άνδρας φώναξε "Αλάχ Ακμπάρ" (Ο Θεός είναι μεγάλος) κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Ο δράστης, ο οποίος συνελήφθη, "έκανε επί τόπου δηλώσεις που παραπέμπουν σε πολιτικό κίνητρο, εκ των προτέρων ισλαμιστικό", εξήγησε ο εκπρόσωπος διευκρινίζοντας ότι ένας άνδρας μεταξύ των θυμάτων, ο πλέον βαριά τραυματισμένος, υπέκυψε στα τραύματά του.

Ο άνδρας που υπέκυψε ήταν μεταξύ των τεσσάρων θυμάτων της επίθεσης. Οι άλλοι τρεις φέρουν ελαφρά τραύματα.

"Το πολιτικό κίνητρο για την πραγματοποίηση της επίθεσης αυτής σίγουρα δεν μπορεί να αποκλειστεί", είχε δηλώσει νωρίτερα εκπρόσωπος της αστυνομίας της Άνω Βαυαρίας. Ο δράστης, "ένας νεαρός άνδρας", συνελήφθη και "δεν είναι πολύ συνεργάσιμος". Ο άνδρας αυτός "μοίρασε μαχαιριές γύρω του", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Η επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 05.00 το πρωί τοπική ώρα (07.00 ώρα Ελλάδας) στον σιδηροδρομικό σταθμό του Γκράφινγκ, μιας μικρής πόλης νοτιοδυτικά του Μονάχου.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ