Μπλόκο από τη ΛΑΕ στο ΤΑΙΠΕΔ

Μπλόκο από τη ΛΑΕ στο ΤΑΙΠΕΔ

Από την... πίσω πόρτα μπήκαν τελικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, μαζί με προσκεκλημένους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και επιχειρηματίες σε εκδήλωση του ΤΑΙΠΕΔ στη Θεσσαλονίκη, με αντικείμενο την αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας της πόλης.

Με συνθήματα "Πιτσιόρλα πουλάς στη φυλακή θα πας" και "ΤΑΙΠΕΔ σημαίνει Ελλάδα πουλημένη", στελέχη της Λαικής Ενότητας όπως οι Δέσποινα Χαραλαμπίδου και Ιωάννα Γαιτάνη, εργαζόμενοι στον ΟΛΘ, και συνδικαλιστές λιμενεργάτες είχαν αποκλείσει την είσοδο του κτιρίου του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης όπου και είχε προγραμματιστεί να γίνει η εκδήλωση.

Στο μπλόκο των διαδηλωτών έπεσαν εκτός του Ι. Μπουτάρη, και οι δήμαρχοι Νεάπολης-Συκεών Σίμος Διανιηλίδης, Θερμαικού Γιάννης Μαυρομάτης, κά. Τελικά η λύση βρέθηκε δια της πλαγίας. Με μια καταδρομική επιχείρηση, δήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων και δημοσιογράφοι, παρέκαμψαν το μπλόκο της ΛΑΕ και εισήλθαν στο κτίριο από πλαϊνή "αφύλακτη" πόρτα.

Μέσα στην αίθουσα ο Σ. Πιτσιόρλας κάλεσε τους συντρόφους της ΛΑΕ "να συμμετάσχουν κι εκείνοι στη συζήτηση, είναι λογικό να υπάρχουν διαφωνίες, η ανάπτυξη πρέπει όμως να προχωρήσει”, είπε.

Έξω από την αίθουσα, οι διαμαρτυρίες συνεχίζονταν. "Εεεε, οοο, πάρτε τα μνημόνια και φύγετε από δω", ενώ δεν τη γλίτωσε ούτε ο Πρωθυπουργός. "Όλα τα πουλάς σύντροφε Αλέξη, και από τα μνημόνια δεν έσκισες ούτε λέξη".

"Δεν είμαστε στη λογική των εκποιήσεων των ακινήτων στη περιοχή της Θεσσαλονίκης, αναζητούμε να συνδιαμορφώσουμε μια στρατηγική με όλους τους φορείς της πόλης", ανέφερε από τη πλευρά του ο Σ. Πιτστιόρλας.

Παρουσίασε χάρτη που απεικονίζει και τα 66 δημόσια ακίνητα της πόλης, μεταξύ των οποίων και όσα πρόκειται να αξιοποιηθούν από το ΤΑΙΠΕΔ, όπως η Στοά Μοδιάνο, το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), το Στρατόπεδο Γκόνου (προορίζεται για εμπορευματικό κέντρο τύπου Θριάσιο), τη Μαρίνα Αρετσούς, το Στρατόπεδο ΣΕΔΕΣ, το ακίνητο Μίκρας, το camping στην Αγία Τριάδα, το Στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου στο δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, ακίνητα στην Επανωμή, κ.ά.

Το περιστατικό επιβεβαιώνει αυτό που επισημαίνουμε συνεχώς. Οι αποκρατικοποιήσεις που η ίδια η κυβερνηση αποδέχθηκε μαζί με το τρίτο μνημόνιο βάζουν φωτιά όχι μόνο σε βουλευτές, και υπουργούς, αλλά και στη βάση, όπως και σε κομματικό -συνδικαλιστικό επίπεδο. Στη πρέσα των ιδιωτικοποιήσεων, το όριο αντοχής του ΣΥΡΙΖΑ θα δοκιμάζεται καθημερινά, όχι τόσο σε επίπεδο υπουργών, όσο κυρίως σε όλο το από κάτω σύστημα, με κίνδυνο ανά πάσα στιγμή να ανατραπούν λεπτές κόκκινες γραμμές.

Γ.Φ.