Ν. Βούτσης: Φλερτάραμε με πολλές πολιτικές αυταπάτες

Ν. Βούτσης: Φλερτάραμε με πολλές πολιτικές αυταπάτες

Φλερτάραμε με πολλές πολιτικές αυταπάτες αναφέρει ο  πρόεδρος της Βουλής , Νίκος Βούτσης, στην "Καθημερινή της Κυριακής".

Πιεζόμαστε, έχουμε ευθύνες, το συναισθανόμαστε και παρακαλούμε να μην έχουμε κι ενοχές μετά από ένα ή δύο χρόνια τονίζει ο κ. Βούτσης, εξηγώντας ότι θα υπάρχουν ενοχές αν η τριετία συμπληρωθεί απλώς με την εφαρμογή του Μνημονίου.

Κληθείς να σχολιάσει τις διαδηλώσεις και τις αντιδράσεις πολλών επαγγελματικών ομάδων στα νέα μέτρα σημειώνει ότι όταν υπάρχει μία μαζική και αυθεντική κινητοποίηση, έναν αριστερό τον γεμίζει παραπάνω ευθύνη. «Είπαμε ότι μέσα σε αυτή την τριετία θα εξελιχθεί, πέραν της συμφωνίας, και το παράλληλο πρόγραμμα.

Ερωτηθείς για το Plan X ο κ. Βούτσης δήλωσε πως αρκετά από όσα δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης είναι σωστά αλλά βαλμένα σαν ψηφίδες σε ένα αφήγημα προσωπικό. «Εμείς που ξέρουμε πραγματικά γελάμε και κλαίμε…», είπε.

Ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσε πως «φλερτάραμε με πολλές αυταπάτες ως απεδείχθησαν, για Κινέζους, για Ρώσους, για Ντράγκι, για το μέτωπο του Νότο, που έρχεται αλλά καθυστερημένα.

Ο κ Βούτσης εξαπολύει πυρά εναντίον της προκατόχου του Ζωής Κωνσταντοπούλου, λέγοντας ότι ενώ στην αρχή συμφωνούσε, έστω και τυπικά με την κομματική γραμμή, μετά το δημοψήφισμα όμως έκανε σημεία και τέρατα, συνεδριάσεις που κρατούσαν μέχρι το πρωί, bullying, απίστευτα πράγματα που δεν είναι γνωστά.

Ερωτηθείς για το πόσο άλλαξε ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε ένα χρόνο εξουσίας π κ. Βούτσης  δήλωσε πως πότε δεν έχει ξαναεγγραφεί στην Ιστορία ότι μια βαθιά κοινωνική κρίση αντί να φέρει στην επιφάνεια συντηρητικές δυνάμεις, θα έφερνε ως παράκλητους από το υπερπέραν μια αριστερή δύναμη του 4%, αυτό ως ενδεχόμενο δεν είχε τεθεί ποτέ.

Ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε πως η Αριστερά με ανοιχτούς ορίζοντες και ευρωπαϊκό πρόσημο μπορεί να αντιμετωπίσει τα καινούρια προβλήματα.