Ν. Χαρδαλιάς: Επιτήρηση και απομόνωση των κρουσμάτων στη δομή της Λάρισας

Ν. Χαρδαλιάς: Επιτήρηση και απομόνωση των κρουσμάτων στη δομή της Λάρισας

«Το να μην εξαπλωθεί ο ιός είναι προς το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας», ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς για τα 35 κρούσματα στον οικισμό της Νέας Σμύρνης και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, υπογραμμίζοντας ότι «θα πράξουμε ότι είναι αναγκαίο, παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς την κατάσταση».

Επιπλέον, ο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σημείωσε ότι σε έκτακτη σύσκεψη που έγινε και σε ανοικτή επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό , τον Καθηγητή Επιδημιολογίας και εκπρόσωπο του ΕΟΔΥ Χρήστο Χατζηχριστοδούλου και τον Δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη αποφασίστηκε η άμεση μεταφορά και απομόνωση των θετικών κρουσμάτων στο Κέντρο Αποκατάστασης «Αρωγή» και η συνέχεια των εκτεταμένων ιχνηλατήσεων των στενών επαφών των κρουσμάτων.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς θα υπάρξει ενισχυμένη επιτήρηση στον οικισμό Ρομά και επιπλέον μέτρα για την αντιμετώπιση της αναζωπύρωσης του ιού. 

Παράλληλα, θα ληφθούν επιπλέον μετρά για την αντιμετώπιση της κατάστασης και συγκεκριμένα:

- Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί για 14 μέρες.

- Απαγόρευση συνάθροισης άνω των 10 ατόμων με επιτήρηση.

- Υποχρεωτική χρήση μάσκας.

- Για τους πλανόδιους μικροπωλητές και εργαζόμενους σε λαϊκές θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις, εφόσον έχουν δυο διαδοχικά αρνητικά τεστ που θα επαναλαμβάνονται κάθε 5 μέρες.

- 1.500 μάσκες υφασμάτινες και αντισηπτικά σε κάθε οικογένεια.

Παράλληλα, κλιμάκια του ΕΟΔΥ βρίσκονται στην περιοχή για ελέγχους.

Στόχος της πολιτείας είναι η προστασία όλων και διασφάλιση δημόσιας, τόνισε ο υφυπουργός.

Ήταν λάθος η συγκέντρωση κόσμου χτες στην Ομόνοια

«Προφανώς και ήταν λάθος» επισήμανε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ερωτηθείς για τη συγκέντρωση κόσμου χτες στο άνοιγμα της πλατείας Ομονοίας στην Αθήνα.

«Το έχουμε πει πολλές φορές, ο κορονοϊός δεν κάνει εξαιρέσεις, ούτε σε πλατείες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς, ο οποίος συνεχίζοντας πρόσθεσε ότι «ήταν προφανώς λάθος η συγκέντρωση του κόσμου στην πλατεία Ομονοίας» και παρέπεμψε «στην ανάρτηση που έκανε πριν από λίγες ώρες ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης που παρρησία παραδέχθηκε δημόσια το λάθος του.