Ν. Χαρδαλιάς: Fake news η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυχτα

Ν. Χαρδαλιάς: Fake news η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυχτα

Η νέα φάση της επιδημίας στην χώρα θα κριθεί από την ατομική ευθύνη που θα επιδείξουν οι πολίτες ανέφερε κατά την ημερήσια συνέντευξη Τύπου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος παράλληλα διέψευσε και χαρακτήρισε fake news αναφορές που έκαναν λόγο για απαγόρευση κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες αλλά και όσων πολιτών είναι άνω των 65 ετών. 

Αναλυτικότερα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε πως οι παραπάνω φημολογίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και διευκρίνισε πως υπάρχει ισχυρή σύσταση για αποφυγή των μετακινήσεων όσων ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, χωρίς ωστόσο να προβλέπεται η επιβολή προστίμων.

Ο κ. Χαρδαλιάς, επανέλαβε τα αναγκαία μέτρα προστασίας για να μείνουμε ασφαλείς. Τήρηση αποστάσεων, συχνό και σχολαστικό πλύσιμο χεριών, αποφυγή αγγίγματος στο πρόσωπο και χρήση μάσκας όπου είναι απαραίτητο.

«Κλειδί για την επιτυχία όπως και στην πρώτη φάση θα είναι η ατομική ευθύνη και η συλλογική μας ωριμότητα, η πειθαρχία και η εμπιστοσύνη μας στις υποδείξεις των ειδικών», υπογράμμισε ο υφυπουργός.

Όπως είπε η διαδικασία θα αξιολογείται καθημερινά, προκειμένου «να διασφαλιστεί ότι κινούμαστε σε ορθή πορεία και θα προχωράμε σταδιακά, προσεκτικά από την μία φάση στην άλλη και πάντα ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, γιατί ο ιός είναι ακόμα εδώ».

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την άρση των μέτρων περιορισμού στους δήμους Ερμιονίδας και Μύκης στην Ξάνθη, ενώ επισήμανε πως η δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι όπου είχαν εντοπιστεί περισσότερα από 150 κρούσματα κορονοϊού θα παραμείνει υπό καθεστώς καραντίνας.

Στη συνέχεια, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας υπογράμμισε πως στους δήμους όπου παρατηρήθηκε υψηλό επιδημιολογικό φορτίο της νόσου λήφθηκαν έγκαιρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διασφάλιση της υγείας των πολιτών και πλέον δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Τέλος, ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε πως κατά τις ημέρες που είχε επιβληθεί απαγόρευση εισόδου στην χώρα, συνολικά υποβλήθηκαν σε έλεγχο περισσότεροι από 36.000 πολίτες που εισήλθαν στην χώρα, με 547 εξ αυτών να βρίσκονται θετικοί στον κορονοϊό.