Ν. Κεραμέως: Για πρώτη φορά τα σχολεία ειδικής αγωγής θα έχουν μόνιμο προσωπικό

Ν. Κεραμέως: Για πρώτη φορά τα σχολεία ειδικής αγωγής θα έχουν μόνιμο προσωπικό

«Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας τα σχολεία ειδικής αγωγής θα έχουν μόνιμο προσωπικό, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα οικοδόμησης μίας σταθερής σχέσης εμπιστοσύνης και φροντίδας με τα παιδιά με ειδικές ανάγκες» είπε από το βήμα της Βουλής η  Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως αναφερόμενη στο διορισμό 4.500 μόνιμων εκπαιδευτικών σε σχολεία ειδικής αγωγής που υλοποιήθηκε φέτος.

Εν συνεχεία στο πλαίσιο της συζήτησης των επίκαιρων ερωτήσεων στην Ολομέλεια, ο βουλευτής Νομού Αρκαδίας του ΚΙΝΑΛ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος απηύθυνε ερώτημα στην κ. Κεραμέως σχετικά με την περικοπή όπως είπε της άδειας ανατροφής τέκνου στους εκπαιδευτικούς σχολείων ειδικής αγωγής, βάσει εγκυκλίου που εκδόθηκε στις 21 Αυγούστου 2020. Ρώτησε επίσης την αρμόδια υπουργό εάν τίθεται ζήτημα ανάγκης αλλαγής θεσμικού πλαισίου.

Η Νίκη Κεραμέως αποσαφήνισε καταρχήν πως δεν έχει πραγματοποιηθεί σε καμία περίπτωση περικοπή αλλά μέχρι την ηλικία των 2 ετών οι άδειες είναι σε ισχύ όπως και οι 9 μήνες άδειες μητρότητας, σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο.

Εν συνεχεία η αρμόδια υπουργός αφού διαβεβαίωσε πως καταβάλλονται οι καλύτερες δυνατές προσπάθειες συγκερασμού των αδειών ανατροφής τέκνου με την ορθολογιστική  διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, ξεκαθάρισε ότι υπάρχουν διακριτές διαφορές μεταξύ εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού, κάτι που είναι εύλογο και εξασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.