Ν. Κορέα: Νομικά αβάσιμη η αποπομπή της προέδρου Park Geun-hye, σύμφωνα με την υπεράσπισή της

Ν. Κορέα: Νομικά αβάσιμη η αποπομπή της προέδρου Park Geun-hye, σύμφωνα με την υπεράσπισή της

Η νομική υπεράσπιση της προέδρου Park Geun-hye, στη Νότια Κορέα, δήλωσε ότι η απόφαση για την αποπομπή της είναι νομικά αβάσιμη, τονίζοντας ότι η ψηφοφορία που έγινε στη Βουλή, θα εκπέσει, με την κατάθεση έκθεσης 24 σελίδων που έγινε στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Νότιας Κορέας.

Παράλληλα, τα μέλη του Κοινοβουλίου, που διερευνούν την υπόθεση της εμπλοκής της προέδρου σε σκάνδαλο που οδήγησε και στην απόφαση της Βουλής για την αποπομπή της από το προεδρικό αξίωμα, δε θα έχουν πρόσβαση στην επίσημη κατοικία της, σύμφωνα με αξιωματούχου του προεδρικού γραφείου.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, ο περιορισμός αυτός ισχύει για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Αργότερα σήμερα, αναμένεται η κατάθεση από το προεδρικό γραφείο στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Νότιας Κορέας, της επίσημης αντίδρασης της προέδρου, αναφορικά με την απόφαση αποπομπής που έλαβε το Κοινοβούλιο την προηγούμενη εβδομάδα. Το δικαστήριο από την πλευρά του, έχει στη διάθεσή του χρονικό περιθώριο μεγαλύτερο των 180 ημερών, προκειμένου ν΄ αποφασίσει αναφορικά με την επικύρωση ή την απόρριψή της.

“Δεν μπορούν να εισέλθουν” στην προεδρική κατοικία, δήλωσε αξιωματούχους του προεδρικού γραφείου που θέλησε να παραμείνει ανώνυμος. “Δεν έχουμε αλλάξει τη στάση μας σε αυτό. Διεξάγουμε συνομιλίες αναφορικά με τους χώρους, αλλά και τις ενέργειες στην περίπτωση που η ειδική επιτροπή του Κοινοβουλίου, θέλει να διεξάγει έρευνες,” δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Παρά το γεγονός ότι η πρόεδρος Park δεν έχει πλέον τις προεδρικές της εξουσίες, οι οποίες ασκούνται από τον πρωθυπουργό της χώρας, μέχρι την ανακοίνωση της απόφασης του συνταγματικού δικαστηρίου, ωστόσο, η ίδια διατηρεί τον προεδρικό τίτλο, αλλά και την επίσημη προεδρική κατοικία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ