Ν. Παππάς: Μακάρι το ταξίδι μου στη Βενεζουέλα να έφερνε περισσότερα αποτελέσματα

Ν. Παππάς: Μακάρι το ταξίδι μου στη Βενεζουέλα να έφερνε περισσότερα αποτελέσματα

Μια πρώτη… γεύση από το ταξίδι του στη Βενεζουέλα έδωσε στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, με δεδομένο ότι αύριο στις 10 το πρωί θα απαντήσει σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου.

Σήμερα ο κ. Παππάς ισχυρίστηκε ότι το ταξίδι του που έφερε το φως ο «Ελεύθερος Τύπος» είχε να κάνει με την ανάπτυξη επιχειρηματικών σχέσεων με την χώρα της Λατινικής Αμερικής. «Μακάρι εκείνο το ταξίδι να έφερνε περισσότερα αποτελέσματα. Εκείνη την περίοδο πολλές χώρες -εκτός από την Ελλάδα- είχαν επιλέξει να χτίσουν σχέσεις με την Βενεζουέλα η οποία δεν είχε μπει στην περιδίνηση που βρίσκεται σήμερα», είπε αρχικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο λόγος της επίσκεψής του ήταν ότι υπήρχαν  ελληνικές εταιρείες και κυρίως εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα πετρελαιοειδή, οι οποίες είναι λογικό να επιδιώκουν να έχουν τέτοιου τύπου σχέσεις. «Οι ελληνικές εταιρείες θα μπορούσε να έχουν επωφεληθεί αν η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε τέτοιες αντιλήψεις. Χώρες όπως η Ρωσία, ΗΠΑ έχουν μεγάλου όγκου εμπορικές σχέσεις με την Βενεζουέλα. Υπάρχουν Ελληνικές εταιρείες που έχουν αναλάβει έργα υποδομής στην συγκεκριμένη χώρα. Δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Παππάς έθεσε εαυτόν στη διάθεση της επιτροπής για να παράσχει οποιαδήποτε εξήγηση και μάλιστα δήλωσε πως είναι στη «διάθεση της ΝΔ η οποία μπορεί να καταθέσει ό,τι θέλει, εξεταστική, προανακριτική ή ό,τι άλλο».

Δεν θα μειωθεί το τέλος για ΕΡΤ - Ίσως κάνουμε προσλήψεις

Καμία μείωση δεν πρόκειται να υπάρξει στο ανταποδοτικό τέλος υπερ της ΕΡΤ ξεκαθάρισε επίσης ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, μιλώντας στην Βουλή. «Δεν έχουμε σχέδιο να μειώσουμε το ανταποδοτικό τέλος για την ΕΡΤ, που σήμερα είναι 3 ευρώ, και να το πάμε στο 1,5 ευρώ, όπως έχει πει ο κ. Μητσοτάκης», τόνισε χαρακτηριστικά απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Νίκου Καραθανασόπουλου.

Μάλιστα, κατά τον ίδιο το εν λόγω τέλος είναι χαμηλότερο εν συγκρίσει με το τι πληρώνουν σε άλλες χώρες της ΕΕ». «Είναι ένα κόστος που χρειάζεται για να λειτουργήσει όχι ένα κανάλι, όπως η ΝΕΡΙΤ στο παρελθόν, αλλά 5 κανάλια, 6 ραδιοφωνικοί σταθμοί και όλοι οι σταθμοί της επαρχίας», προσέθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο η ΕΡΤ κερδίζει μέρα με τη μέρα το στοίχημα, διαψεύδοντας όλους όσοι έλεγαν ότι είναι οικονομικά μη βιώσιμη, και παράγοντας πολλαπλάσιο έργο σε σχέση με οποιονδήποτε άλλον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εμμέσως προανήγγειλε προσλήψεις που θα μειώσουν το κόστος στην λειτουργία της εταιρίας. «Είμαστε στην κατεύθυνση να εξορθολογήσουμε κι άλλο την λειτουργία εταιρίας. Εκεί που υπήρχαν κενά που καλύπτονται με συμβάσεις θα προχωρήσουμε στις αναγκαίες προσλήψεις για να μειωθεί το κόστος και να πληρώνονται καλύτερα», σημείωσε.

Αλέξανδρος Διαμάντης

(Φωτογραφία: Sooc)