Ν. Παππάς: Ο Schaeuble δεν μπορεί να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι η Αριστερά βγάζει τη χώρα από την λάσπη

Ν. Παππάς: Ο Schaeuble δεν μπορεί να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι η Αριστερά βγάζει τη χώρα από την λάσπη

Το ναυάγιο του Eurogroup προσπάθησε να δικαιολογήσει ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, μιλώντας στη Βουλή. Ουσιαστικά ισχυρίστηκε ότι η οικονομία της χώρας προχωράει, αλλά η Γερμανία έχει στηλώσει τα πόδια της. «Τα στοιχεία για την ελληνική οικονομία είναι ενθαρρυντικά και τα βλέπει η παγκόσμια οικονομική κοινότητα», είπε αρχικά, απαντώντας στις μομφές της βουλευτή της ΝΔ, Άννας Ασημακοπούλου.

Σύμφωνα, δε, με τον ίδιο, «τα ενθαρρυντικά αυτά στοιχεία για την ελληνική οικονομία δεν τα βλέπουν οι κύκλοι του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι δεν μπορούν να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι μια αριστερή προοδευτική διακυβέρνηση βγάζει τη χώρα από την λάσπη, στην οποία τη βύθισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και βεβαίως η ΝΔ, η οποία είναι εγκλωβισμένη σε ένα αφήγημα, το οποίο στερείται οποιουδήποτε ερείσματος στην πραγματικότητα».

Αναφερόμενος, στο κλείσιμο της αξιολόγησης υποστήριξε ότι πλέον «πάμε παρακάτω», ενώ σχετικά με το χρέος τόνισε: «Προς θεού μην μας κάνετε κριτική για τα ζητήματα του χρέους. Εσείς αναζητούσατε πιστοποιητικά γύρω τριγύρω, εμείς λέμε ότι χρειάζεται αναδιάρθρωση, η οποία θα ανοίξει τον δρόμο, για να επιβεβαιωθούν και να γίνουν ακόμη πιο σταθερά τα σημάδια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας».

Νωρίτερα, η Άννα Ασημακοπούλου σχολίαζε σκωπτικά: «Μειώνετε το αφορολόγητο και κόβετε τις συντάξεις, αυτό ήταν το too good to be, too good to be true ήταν το  παράλληλο πρόγραμμα με τις κοινωνικές παροχές έλεγε η Φωτίου και τώρα κόβεται το επίδομα ενίσχυσης απροστάτευτων τέκνων».

Ο κ. Παππάς, πάντως, δεν πτοήθηκε, υποστηρίζοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση αγωνίζεται για τον λαό. «Στη δική μας διαπραγμάτευση - κι αυτό πλέον είναι ιστορικά καταγεγραμμένο, έχουμε δώσει αγώνα για να βγάλουμε από τις πλάτες του ελληνικού λαού όλες τις επώδυνες δεσμεύσεις», σημείωσε κλείνοντας την τοποθέτησή του ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Αλέξανδρος Διαμάντης

Φωτογραφία αρχείου: SOOC

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια