Ν. Παρασκευόπουλος: Κάθε απόπειρα εκφοβισμού θα πέσει στο κενό

Ν. Παρασκευόπουλος: Κάθε απόπειρα εκφοβισμού θα πέσει στο κενό

Με τους εκπροσώπους των σωφρονιστικών υπαλλήλων συναντάται σήμερα Τρίτη ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος μετά τη βομβιστική επίθεση που δέχθηκε αρχιφύλακας του Κορυδαλλού με την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο αυτοκίνητό του. 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, με ανακοίνωσή του, τονίζει με αφορμή το περιστατικό, ότι "η νομιμότητα και η ισονομία στις φυλακές είναι αδιαπραγμάτευτες", ενώ επισημαίνει πως "οι ευσυνείδητοι υπάλληλοι έχουν μαζί τους την πολιτεία και την κοινωνία στο σύνολό της"

"Το υπουργείο είναι αποφασισμένο να προσφέρει στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους που κάνουν καλά τη δουλειά τους κάθε συνδρομή και προστασία" προσθέτει.
 
"Οι προσπάθειες για φυλακές με ασφάλεια, και νομιμότητα, με ανθρωπισμό και στόχο την επανένταξη θα συνεχιστούν. Κάθε απόπειρα εκφοβισμού θα πέσει στο κενό" επισημαίνει ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Με το ΔΣ της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας συναντήθηκε ο Ν. Παρασκευόπουλος

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΣΥΕ) είχε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, με κύριο θέμα τα προβλήματα στον σωφρονιστικό χώρο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν εκ μέρους των εργαζομένων, μεταξύ άλλων, ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια και τη στελέχωση των φυλακών, τις αποδοχές των υπαλλήλων, τη συγκρότηση και λειτουργία του υπηρεσιακού συμβουλίου και τις διαδικασίες αποσπάσεων-μετακινήσεων υπαλλήλων.

Ο κ. Παρασκευόπουλος ανέφερε ότι προσβλέπει στη συνεργασία με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και πρότεινε να υπάρχει ένας σταθερός και δημιουργικός διάλογος για τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν τα επόμενα χρόνια.

Παράλληλα, απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα έδωσε ο γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής, Ευτύχης Φυτράκης, σχετικά με τη διαδικασία πρόσληψης 600 υπαλλήλων στις φυλακές, την ανάδειξη του ρόλου και της θέσης των σωφρονιστικών υπαλλήλων, την έναρξη της εκπαίδευσης του προσωπικού, το νέο οργανόγραμμα, καθώς και τη λειτουργία των οργάνων με πιστή τήρηση της νομιμότητας.

Τέλος, συμφωνήθηκε ότι ο διάλογος του υπουργού Δικαιοσύνης με την ΟΣΥΕ θα συνεχιστεί σε τακτική βάση.

Με πληροφορίες από skai.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ