Να καταθέσει ζητά ο επικεφαλής της ΕΤΑΔ - Τι απαντά η «Αττικός Ήλιος»

Να καταθέσει ζητά ο επικεφαλής της ΕΤΑΔ - Τι απαντά η «Αττικός Ήλιος»

Την πρόθεσή του να καταθέσει στη Βουλή σχετικά με τις πιέσεις που όπως υποστηρίζει δεχόταν από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο δηλώνει ο Γιώργος Τερζάκης, διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ). Την ίδια στιγμή όμως ο επικεφαλής της εταιρείας «Αττικός Ήλιος» Παντελής Μαντωνανάκης θέτει θέμα παρεμπόδισης μιας επένδυσης άνω των 270 εκατ. ευρώ στην περιοχή της Αττικής με σημαντικές απώλειες για το Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Τερζάκης, με επιστολή του στο ΘΕΜΑ, αναφέρει πως «... με βάση έγγραφα που τελικώς απευθύνονται στον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο, δηλώνω ότι είμαι πρόθυμος και επιθυμώ να απαντήσω προς το Κοινοβούλιο στα ερωτήματα που αυτά τα έγγραφα αυτονοήτως γεννούν. Και έτσι θα λάβει και η πλευρά της ιδιωτικής αυτής εταιρείας την κατάλληλη θεσμική απάντηση στην αήθη επιστολή της». 

Από την πλευρά του, ο κ. Μαντωνανάκης τονίζει ότι «η επένδυση της εταιρείας μας εκτελείται σε δημόσιο κτήμα και προς όφελος του ελληνικού δημοσίου, το οποίο στερείται επί σχεδόν είκοσι χρόνια σημαντικά έσοδα εκ του μισθώματος που θα εισπράττεται, την απασχόληση 2.500 ατόμων όταν ολοκληρωθεί η επένδυση, αλλά και την υπεραξία από την ανέγερση κτισμάτων αξίας άνω των 270 εκατομμυρίων ευρώ σε ακίνητο ιδιοκτησίας του, τα οποία θα περιέλθουν και θα παραμείνουν στην ιδιοκτησία του, εφόσον ολοκληρωθεί η πρότυπη τουριστική επένδυση του ν.2160/1993». 

Σημειώνεται πως σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, ο κ. Τερζάκης υποστηρίζει πως δεχόταν πιέσεις από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ώστε να αναγνωρισθεί οικειοθελώς ότι οφείλει να αποζημιώσει τον Όμιλο Μαντωνανάκη εξωδικαστικά με πολλά εκατομμύρια, σχετικά με μια πολυετή διαμάχη μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του ομίλου Μαντωνανάκη για το πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα «Grand Resort Lagonissi».

Όταν η ΕΤΑΔ αρνήθηκε, τότε, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, διαπίστωσε «μια μεγάλη και ανεξήγητη επίσπευση για τη συγκρότηση και τη συνεδρίαση των δικαστηρίων που εκδίκαζαν την υπόθεση».