Νέα διήμερη άδεια στον Δ. Κουφοντίνα

Νέα διήμερη άδεια στον Δ. Κουφοντίνα

Νέα διήμερη άδεια χορηγήθηκε από το Συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος εκτίει ποινή 16 φορές ισόβια για την εγκληματική δράση της 17Ν.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα βγει από τη φυλακή αύριο το πρωί στις 9 και θα επιστρέψει σε δύο ημέρες.

Σημειώνεται πως πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά άδεια που εγκρίνεται για τον πολυισοβίτη της 17Ν, καθώς είχε λάβει την πρώτη φορά πριν δύο μήνες, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Την αντίθεσή τους είχαν εκφράσει επίσης συγγενείς θυμάτων, αλλά και πρεσβείες χωρών, πολίτες των οποίων υπήρξαν θύματα της τρομοκρατικής οργάνωσης, όπως οι πρεσβείες του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ και της Τουρκίας.

Μάλιστα, ο αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Geoffrey Pyatt, είχε χαρακτηρίσει την άδεια βαθύτατα προσβλητική για τα θύματα. «Σεβόμαστε την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Δικαιοσύνης», αλλά «ελπίζουμε ότι αυτοί που αποφασίζουν γι' αυτά τα θέματα θα λάβουν υπόψη τα συναισθήματα των θυμάτων αυτών των εγκλημάτων». 

Υπενθυμίζεται πως τον Ιανουάριο ο Δ. Κουφοντίνας κατέθεσε νέα αίτηση για χορήγηση αδείας, εκμεταλλευόμενος τη δυνατότητα που του παρέχει ο νόμος να ζητήσει ολιγοήμερη άδεια εξόδου από τη φυλακή σε διάστημα δύο μηνών από τότε που έλαβε την προηγούμενη.

Ομόφωνη η απόφαση του Συμβουλίου των Φυλακών

Ομόφωνη, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ήταν η απόφαση του Συμβουλίου των Φυλακών για τη χορήγηση της δεύτερης άδειας εξόδου στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Το Συμβούλιο που απαρτίζεται από τον εισαγγελέα των φυλακών, το διευθυντή του καταστήματος και την αρχαιότερη κοινωνική λειτουργό, δέχθηκε σχετική πρόταση και από τον δεύτερο αρμόδιο εισαγγελέα Αλέξανδρο Σπιλιώτη. Ο κ. Σπηλιώτης, που προήδρευσε του Συμβουλίου, συναίνεσε στη χορήγηση άδειας, όπως και πριν από δύο μήνες ο έτερος εισαγγελέας των Φυλακών, Δημήτρης Σαββαΐδης.