Νέα επεισόδια με χημικά και δακρυγόνα από την Τουρκία στις Καστανιές

Νέα επεισόδια με χημικά και δακρυγόνα από την Τουρκία στις Καστανιές

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί της Καθαράς Δευτέρας στον Έβρο, με δακρυγόνα και χημικά που έπεσαν από την τουρκική πλευρά κατά των ελληνικών δυνάμεων. Η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να κρατήσουν τις θέσεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε χρήση χημικών και δακρυγόνων από την άλλη πλευρά, περίπου στις 10 το πρωί, σε μια προσπάθεια να διασπαστούν οι ελληνικές δυνάμεις, ενώ η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να κρατήσουν τις θέσεις τους και να αποτρέψουν τους μετανάστες, ομάδες των οποίων συνέχισαν και σήμερα τις προσπάθειές τους να εισέλθουν στα ελληνικά σύνορα.

Παράλληλα, όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης στον Έβρο, πραγματοποιούνται και ρίψεις νερού, χρωματισμένο με μπλε μπογιά, κατά των αλλοδαπών που επιχειρούν α περάσουν στο ελληνικό έδαφος σε διαφορετικά σημεία του φράκτη.

Σκοπός, είναι να εντοπιστούν αμέσως κάποιοι που θα κατορθώσουν να περάσουν μεμονωμένα, από κάποια σημεία του φράκτη, από τους αστυνομικούς που περιπολούν σε απόσταση από το θέατρο των επιχειρήσεων, με αποστολή να συλλαμβάνουν όσους περνούν.

Σημειώνεται πως κατά το τελευταίο 24ωρο, από τις 06.00 της Κυριακής ως τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας, υπήρξαν κατά μήκος των συνόρων του Έβρου σποραδικές απόπειρες εισόδου στον ελληνικό έδαφος είτε μέσω φθορών στον φράχτη είτε μέσω διέλευσης του ποταμού.

Συνολικά, η ελληνική πλευρά απέτρεψε 9.877 παράνομες εισόδους στη χώρα. Συνελήφθησαν 68 άτομα και σχηματίστηκε δικογραφία εναντίον τους.

Διαβάστε ακόμα:

Έκθεση Frontex: Η κατάσταση στον Έβρο θα επιδεινωθεί - Νέο κύμα μεταναστών

Επεισόδια στη Μόρια μεταξύ μεταναστών και αστυνομικών

Σε ένα 24ωρο κατέφτασαν στα ελληνικά νησιά 1.000 μετανάστες