Νέα ήττα Trump: Δεν κατατίθεται για ψηφοφορία το νομοσχέδιο κατάργησης του Obamacare

Νέα ήττα Trump: Δεν κατατίθεται για ψηφοφορία το νομοσχέδιο κατάργησης του Obamacare

Οι ηγέτες των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία αποφάσισαν να μην καταθέσουν για ψηφοφορία τη νέα πρόταση για την κατάργηση του προγράμματος υγείας και κοινωνική ασφάλισης του Barack Obama - γνωστό ως Obamacare.

Η απόφαση λήφθηκε κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας κομματικής συνεδρίασης, όταν αναγνωρίστηκε ότι η τροποποίηση των Cassidy-Graham δεν θα συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθμό ψήφων (50) για να εγκριθεί, με τον γερουσιαστή Bill Cassidy να επιβεβαιώνει ότι «δεν έχουμε τις ψήφους (που χρειάζονται)».

Υπενθυμίζεται ότι μετά τους Ρεπουμπλικάνους John McCain και Rand Paul, η συνάδελφός τους Susan Collins ανακοίνωσε και εκείνη τη Δευτέρα ότι επίσης αντιτίθεται στο σχέδιο νόμου, σε μια σκληρή ανακοίνωσή όπου κάνει λόγο για ένα προχειροφτιαγμένο νομοσχέδιο, που θα είχε βαριές συνέπειες για εκατοντάδες χιλιάδες ασθενείς.

Η αριθμητική στη Γερουσία είναι αδυσώπητη για τον Trump, ο οποίος έχει προτρέψει αναρίθμητες φορές τα μέλη του σώματος αυτού του Κογκρέσου «να ξεφορτωθούν» το Obamacare. Με τους ρεπουμπλικάνους να διαθέτουν 52 έδρες από τις 100, αυτά τα τρία «όχι», σημαίνουν πως η ψηφοφορία που οι ηγέτες των ρεπουμπλικάνων ήθελαν να γίνει εντός της εβδομάδας και πάντως πριν από το τέλος του οικονομικού έτους 2017, δεν θα είχε την επιθυμητή για αυτούς κατάληξη..