Νέα κόντρα ανάμεσα σε Μόσχα και Κίεβο με αφορμή απέλαση ρωσίδας δημοσιογράφου

Νέα κόντρα ανάμεσα σε Μόσχα και Κίεβο με αφορμή απέλαση ρωσίδας δημοσιογράφου

Έτοιμο να απελάσει μια ρωσίδα δημοσιογράφο είναι το Κίεβο, με την κατηγορία της προπαγάνδας κατά της Ουκρανίας. Η ενέργεια αυτή, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters έρχεται δύο ημέρες μετά την απαγόρευση εργασίας που επέβαλε σε δύο ισπανούς δημοσιογράφους, επικαλούμενη την κάλυψη των συγκρούσεων με τους αυτονομιστές στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

«Η ρωσίδα προπαγανδίστρια Anna Kurbatova θα απελαθεί δια της βίας στη Ρωσία», σημείωσε η εκπρόσωπος των κρατικών υπηρεσιών ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) με ανάρτησή της στο Facebook, για να προσθέσει: «Θα συμβεί το ίδιο με τον καθένα που θα ατιμάσει την Ουκρανία».

Σημειώνεται ότι λίγο νωρίτερα, το ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Chanel One είχε αναφέρει ότι η δημοσιογράφος του απήχθη στο κέντρο του Κιέβου, κοντά στην κατοικία της, από αγνώστους, οι οποίοι την έσπρωξαν δια της βίας σε ένα αυτοκίνητο το οποίο απομακρύνθηκε με ταχύτητα. Πρόσθεσε, επίσης, ότι και στο παρελθόν η Kurbatova είχε δεχθεί απειλές από ανθρώπους που δυσφορούσαν με τις ανταποκρίσεις της.

Από την πλευρά του, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αποκάλεσε τη σύλληψη και την επικείμενη απέλαση της δημοσιογράφου «εσκεμμένη πρόκληση» από την πλευρά του Κιέβου, τις υπηρεσίες ασφαλείας και τους εξτρεμιστές εθνικιστές.