Νέες συλλήψεις Γερμανών στην Τουρκία

Νέες συλλήψεις Γερμανών στην Τουρκία

Ένα ζευγάρι Γερμανών πολιτών συνελήφθη στην Τουρκία το Σαββατοκύριακο με έναν από τους δύο συλληφθέντες να παραμένει υπό κράτηση ενώ στον άλλο απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του γερμανικού ΥΠΕΞ, Martin Schaefer, τις οποίες μεταδίδει το Reuters, οι συλλήψεις έγιναν την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη και αποτελούν αιτία «εξαιρετικής ανησυχίας».

«Ο εφιάλτης συνεχίζεται για πολλούς Γερμανούς πολίτες που δεν ήθελαν να κάνουν τίποτα περισσότερο από το να περάσουν τις διακοπές τους στην Τουρκία», δήλωσε ο Schaefer.

Ο Schaefer τόνισε ότι όσοι ταξιδεύουν στην Τουρκία θα πρέπει να γνωρίζουν τους πιθανούς κινδύνους, αλλά δήλωσε ότι το Βερολίνο δεν έχει άμεσα σχέδια για έκδοση επίσημης ταξιδιωτικής οδηγίας. «Σε τέτοια περίπτωση η Τουρκία θα αποκτούσε καθεστώς προορισμού αντίστοιχο με εκείνο της Λιβύης, της Υεμένης ή της Συρίας», πρόσθεσε.

Πριν από τις τελευταίες συλλήψεις συνολικά 10 Γερμανοί πολίτες κρατούνταν στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένου του δημοσιογράφου Deniz Yucel, ο οποίος βρίσκεται σε τουρκική φυλακή για πάνω από 200 ημέρες.Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει πρωτοφανή ένταση μεταξύ των δύο χωρών με αποτέλεσμα την περασμένη εβδομάδα η Γερμανίδα καγκελάριος να κάνει λόγο για διακοπή των ενταξιακών συνομιλιών της Τουρκίας με την ΕΕ.