Νεκρό ένα 17χρονο αγόρι σε αντικυβερνητική πορεία στη Βενεζουέλα

Νεκρό ένα 17χρονο αγόρι σε αντικυβερνητική πορεία στη Βενεζουέλα

Μεγαλώνει ο κατάλογος των νεκρών στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα, καθώς χθες έχασε τη ζωή του ένα 17χρονο αγόρι, ο Neomar Lander.

Εκατοντάδες αστυνομικοί και άλλα σώματα ασφαλείας χρησιμοποίησαν δακρυγόνα κατά των διαδηλωτών, οι οποίοι διαμαρτύρονται κατά της αναθεώρησης του συντάγματος που προωθεί ο πρόεδρος της χώρας, Nicolas Maduro.

Από βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται ο 17χρονος πεσμένος στο έδαφος, ύστερα από χτύπημα δακρυγόνου στο στήθος. Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης αναγνώρισαν τον 17χρονο Neomar Lander, ενώ σύμφωνα με τους συγγενείς του το θύμα είχε πάει στην πορεία με άλλα μέλη της οικογενείας του για να διαδηλώσει ειρηνικά.

Πάντως η κυβέρνηση της Βενεζουέλας δίνει άλλη εκδοχή για τον θάνατο του εφήβου, αναφέροντας ότι έχασε τη ζωή του όταν αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός εξερράγη στα χέρια του.

«Δεν πρέπει να αφήσουμε τον φόβο να μας εκφοβίσει, ας μείνουμε στους δρόμους για να αγωνιστούμε για το μέλλων όλων στη Βενεζουέλα», δήλωσε ο αντιπολιτευόμενος νομικός, Miguel Pizarro αναφερόμενος στο θάνατο του Lander.

«Σύντομα θα είμαστε σε θέση να πούμε ότι αυτές ήταν οι τελευταίες, σκοτεινές ημέρες της δικτατορίας», συμπλήρωσε.
«Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι», δήλωσε από την πλευρά του ο θείος του νεκρού εφήβου, Mauro Arellano.

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια