Νέο μπλόκο ΓΕΝΟΠ για ΑΔΜΗΕ - Συνέχεια του σίριαλ στο υπ. Οικονομικών

Νέο μπλόκο ΓΕΝΟΠ για ΑΔΜΗΕ - Συνέχεια του σίριαλ στο υπ. Οικονομικών

Ραντεβού στο υπουργείο Οικονομικών στις 3 το μεσημέρι δίνουν οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, μετά τη διακοπή για δεύτερη συνεχή φορά της γενικής συνέλευσης της ΔΕΗ, που επρόκειτο να εγκρίνει την απόσχιση του ΑΔΜΗΕ και την εν συνεχεία πώληση ποσοστού του έως 24%. 

Μισή περίπου ώρα μετά την έναρξή της γενικής συνέλευσης της ΔΕΗ που διεξαγόταν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, μέτοχοι-συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ανάρτησαν πανό, και διέκοψαν τη συνεδρίαση, εμποδίζοντας για μια ακόμη φορά την λήψη απόφασης. Σαν αποτέλεσμα ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκης ανακοίνωσε τη διακοπή της συνέλευσης και τη συνέχισή της στις 3 το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομικών. Εκεί θα εκτυλιχθεί το επόμενο επεισόδιο του σίριαλ του ΑΔΜΗΕ, με τους συνδικαλιστές να δίνουν ραντεβού στην οδό Νίκης, δηλώνοντας αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν ούτε εκεί τη λήψη απόφασης.

Παρών στη διακοπή της συνεδρίασης της γενικής συνέλευσης και ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης, που ως πρώην υπουργός Ενέργειας θεωρεί τη ΔΕΗ προνομιακό για τον ίδιο πεδίο. 

Με συνθήματα "πουλάτε πουλάτε στη φυλακή θα πάτε", μέλη της ΛΑΕ ανάρτησαν πανό, ενώ ο Π. Λαφαζάνης ζήτησε την άμεση παραίτηση του προέδρου της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκη, τον οποίο - ειρωνεία- είχε τοποθετήσει ο ίδιος στη θέση αυτή στις αρχές του 2015.

Γιώργος Φιντικάκης

Διαβάστε ακόμα:
- Απεργίες πρόκριμα για τα εργασιακά φέρνουν οι ιδιωτικοποιήσεις

- Σε εξέλιξη η ΓΣ των μετόχων της ΔΕΗ στο υπουργείο Οικονομικών