Nέο SMS προς μετανάστες: Κανείς δεν μπορεί να περάσει τα ελληνικά σύνορα

Nέο SMS προς μετανάστες: Κανείς δεν μπορεί να περάσει τα ελληνικά σύνορα

Νέο μήνυμα, το δεύτερο μέσα στην ίδια ημέρα, εκπέμπουν οι ελληνικές αρχές προς τα κινητά όσων πλησιάζουν τα σύνορα, με την προειδοποίηση ότι κανείς δεν μπορεί να περάσει και πως οι αριθμοί που αναφέρουν οι τουρκικές αρχές είναι εντελώς ψευδείς και παραπλανητικοί. 

Το μήνυμα που μεταδίδεται στα κινητά όσων πλησιάζουν τα σύνορα είναι το εξής:

«No one can cross the Greek borders. All those attempting illegal entry, are effectively prevented from entering. Numbers cited by Turkish authorities are entirely false and misleading».

«Κανείς δεν μπορεί να περάσει τα ελληνικά σύνορα. Όλοι όσοι επιχειρούν παράνομη είσοδο, εμποδίζονται αποτελεσματικά να εισέλθουν. Οι αριθμοί που αναφέρουν οι τουρκικές αρχές είναι εντελώς ψευδείς και παραπλανητικοί».

Η κυβέρνηση σημειώνει ότι πρόκειται για διαφοροποίηση από το προηγούμενο μήνυμα και πως έχει ήδη ξεκινήσει η αποστολή. Υπενθυμίζεται ότι από το πρωί της Κυριακής όσοι πλησίαζαν τα ελληνικά σύνορα προσπαθώντας να εισέλθουν παράνομα σε ελληνικό έδαφος λάμβαναν SMS στο οποίο αναγραφόταν η φράση «Η Ελλάδα αυξάνει τα μέτρα φύλαξης των συνόρων στο μέγιστο βαθμό. Μην αποπειραθείτε να περάσετε παράνομα τα ελληνικά σύνορα».