Nέο ξέσπασμα της Όμικρον στην Αυστραλία - Προς νέα μέτρα η Σενζέν στην Κίνα

Nέο ξέσπασμα της Όμικρον στην Αυστραλία - Προς νέα μέτρα η Σενζέν στην Κίνα

Αντιμέτωπες με ένα νέο ξέσπασμα της παραλλαγής της Όμικρον βρίσκεται η Αυστραλία την ίδια στιγμή που οι αρχές Σενζέν στην Κίνα προανήγγειλαν νέα μέτρα κατά της πανδημίας καθώς στην πόλη των 18 εκατομμυρίων ανθρώπων εντοπίστηκαν 22 κρούσματα έναντι μονοψήφιου αριθμού την περασμένη εβδομάδα.

Εδικότερα, οι αρχές της κινεζικής πόλης ανέφεραν ότι θα «κινητοποιήσουν όλους τους πόρους» για να περιορίσει την επιδημία COVID-19 που εξαπλώνεται αργά, παραγγέλνοντας αυστηρή εφαρμογή δοκιμών και ελέγχων θερμοκρασίας και lockdown σε κτίρια που έχουν εντοπιστεί κρούσματα κορονοϊού.

Αν και ο εντοπισμός 22 κρουσμάτων σε μια πόλη 18 εκατομμυρίων φαντάζει αμελητέος για τα παγκόσμια πρότυπα, ωστόσο η πολιτική της «μηδενικής ανοχής» των κινεζικών αρχών απέναντι στην πανδημία δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης.

Την ίδια στιγμή η Αυστραλία αναφέρει τους υψηλότερους ημερήσιους αριθμούς από το πρώτο κύμα Omicron νωρίτερα φέτος, με 89 θανάτους από τον κορονοϊό την Πέμπτη και 90 την Τετάρτη. Περισσότερα από 55.600 νέα κρούσματα καταγράφηκαν την Πέμπτη, ο υψηλότερος αριθμός από τις 18 Μαΐου.

Οι αρχές έχουν παροτρύνει τις επιχειρήσεις να επιτρέψουν στο προσωπικό να εργάζεται από το σπίτι και συνέστησαν στους ανθρώπους να λάβουν επειγόντως ενισχυτικές δόσεις εμβολίων. 

Από την έναρξη της πανδημίας, η Αυστραλία έχει αναφέρει περίπου 9 εκατομμύρια κρούσματα COVID-19 και 10.968 θανάτους.