Netflix: Το Squid Game γίνεται ριάλιτι με έπαθλο 4,56 εκατ. δολάρια

Netflix: Το Squid Game γίνεται ριάλιτι με έπαθλο 4,56 εκατ. δολάρια

Η σειρά του Netflix με τις περισσότερες προβολές  δεν θα είναι πλέον μόνο προϊόν μυθοπλασίας καθώς η πλατφόρμα άναψε το πράσινο φως στη μετεξέλιξη του «Squid Game» στο «μεγαλύτερο διαγωνισμό ριάλιτι». 

Σε αντίθεση με τη σειρά όπου το διακύβευμα είναι η ζωή ή ο θάνατος, η χειρότερη δυνατή μοίρα στο "Squid Game: The Challenge"  για τους 456 παίκτες θα είναι να αποχωρήσουν  χωρίς τα κέρδη των 4,56 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία το Netflix ισχυρίζεται ότι είναι το μεγαλύτερο εφάπαξ έπαθλο στην ιστορία των ριάλιτι.

Το "Squid Game" έγινε η σειρά με τις περισσότερες προβολές του Netflix όταν κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2021, καθώς αφηγείτο την ιστορία διαγωνιζομένων που δεν είχαν χρήματα, που παίζουν παιδικά παιχνίδια για να έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν χρηματικά ποσά που θα αλλάξουν τη ζωή τους.

Η πρώτη σεζόν κατέχει το ρεκόρ ως η πιο δημοφιλής σειρά του Netflix όλων των εποχών, με πάνω από 1,65 δισεκατομμύρια ώρες προβολής τις πρώτες 28 ημέρες, ανέφερε η εταιρεία. Ο διαγωνισμός ριάλιτι 10 επεισοδίων θα περιλαμβάνει παιχνίδια εμπνευσμένα από την αρχική εκπομπή, καθώς και νέες προσθήκες, όπως ανακοίνωσε το Netflix.

Ένας από τους κορυφαίους δημιουργούς του YouTube στις ΗΠΑ, ο MrBeast, έκανε μια ανεπίσημη επανάληψη αυτής της ιδέας αναδημιουργώντας πτυχές του σκηνικού του νοτιοκορεατικού δράματος και φιλοξενώντας παιχνίδια που εμφανίζονται στην εκπομπή, όπως το "Red Light, Green Light".

Ο YouTuber επέλεξε επίσης να απαλείψει την πτυχή της θανάτωσης, αλλά έδεσε μια συσκευή και στους 456 παίκτες που κάνει προσομοίωση πυροβολισμού όταν ο παίκτης βγαίνει εκτός παιχνιδιού. Το ριάλιτι σόου του Netflix θα γυριστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και προς το παρόν απευθύνεται μόνο στους αγγλόφωνους. Η ανακοίνωση έρχεται λίγες μέρες μετά την ανανέωση της τηλεοπτικής σειράς για δεύτερη σεζόν.