Νίκη της Hillary Clinton στην Καλιφόρνια

Νίκη της Hillary Clinton στην Καλιφόρνια

Η Hillary Clinton ανακυρήχθηκε νικήτρια των προκριματικών εκλογών για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος στην πολιτεία της Καλιφόρνιας.

Όπως αναφέρει το Associated Press, πρόκειται για νίκη που είχε προβλέψει τόσο το ίδιο το μέσο, όσο και το CNN.

Xθες, ανακοινώνοντας την τυπική επικράτησή της για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, η Clinton δήλωσε ότι γράφει ιστορία ως η πρώτη γυναίκα που ηγείται ενός μεγάλου κόμματος, στην προεκλογική εκστρατεία για το Λευκό Οίκο.

Η πρώην πρώτη κυρία, Γερουσιαστής και υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, νίκησε στο Νιου Τζέρσεϊ, ενισχύοντας τη θέση της, μία ημέρα μετά αφού ανακοινώθηκε ότι είχε εξασφαλίσει τον απαραίτητο αριθμό των εκλεκτόρων για τη διεκδίκηση της προεδρίας των ΗΠΑ για τους Δημοκρατικούς.

“Μαζί κερδίσαμε το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος. Για πρώτη φορά, μία γυναίκα θα είναι υποψηφία για την προεδρία των ΗΠΑ,” δήλωσε η 68χρονη Κλίντον σε ηλεκτρονικό μήνυμά της προς τους υποστηρικτές της.

Από τη μεριά του, ο B. Sanders δήλωσε ότι προσβλέπει στη συνεργασία του με τον πρόεδρο Barack Obama, προκειμένου να διασφαλιστεί η θετική πορεία των ΗΠΑ.

Την Τετάρτη η πρόεδρος Obama επικοινώνησε τόσο με τη Hilary Clinton, όσο και με τον B. Sanders, κίνηση που οι αναλυτές αποδίδουν ως προσπάθεια να διαφυλαχθεί η ενότητα του Δημοκρατικού Κόμματος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια