Ντ. Τραμπ:  Οι πιέσεις στη Β. Κορέα θα συνεχιστούν μέχρι την αποπυρηνικοποίηση

Ντ. Τραμπ: Οι πιέσεις στη Β. Κορέα θα συνεχιστούν μέχρι την αποπυρηνικοποίηση

Η πρακτική της άσκησης μέγιστης πίεσης στη Βόρεια Κορέα θα συνεχιστεί μέχρι την αποπυρηνικοποίησή της, διαμήνυσε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μετά τη συνάντηση που είχε στον Λευκό Οίκο με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι αισθάνθηκε ενθαρρυμένος από την ιστορική συνάντηση των ηγετών της Βόρειας και της Νότιας Κορέας, που έγινε λίγες ώρες νωρίτερα πάνω στα σύνορα των δύο χωρών. Πρόσθεσε ότι ευελπιστεί ότι και η συνάντηση που θα έχει ο ίδιος με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν θα είναι «παραγωγική».

Ο Τραμπ δήλωσε ότι εξετάζονται «δύο ή τρεις» πιθανές τοποθεσίες για τη συνάντηση που πρόκειται να έχει με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη, ενώ δεσμεύτηκε ότι δεν θα επιτρέψει να τον «χειραγωγήσει» ο Γιονγκ-ουν.

Ο Τραμπ, υποδεχόμενος την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ στον Λευκό Οίκο, είπε στους δημοσιογράφους ότι αν καταστεί προφανές ότι οι ΗΠΑ και η Βόρεια Κορέα δεν μπορούν να βρουν μια λύση, τότε θα αποχωρήσει από την αίθουσα.

Αναφερόμενος στις συζητήσεις που θα έχει με την καγκελάριο Μέρκελ, είπε ότι βασικό αντικείμενο θα είναι η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, καθώς επίσης και το εμπόριο και άλλα ζητήματα.

«Ξέρω ότι θα έχουμε μια πολύ καλή συζήτηση για το Ιράν», πρόσθεσε, λέγοντας όμως δεν είναι βέβαιο αν θα καταλήξουν σε κάποια συμφωνία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: AP/Evan Vucci

Διαβάστε Περισσότερα