Ο B. Sanders νίκησε την H. Clinton στο Μίσιγκαν, ανατρέποντας όλα τα προγνωστικά

Ο B. Sanders νίκησε την H. Clinton στο Μίσιγκαν, ανατρέποντας όλα τα προγνωστικά

Ο Bernie Sanders επικράτησε της Hillary Clinton στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών στο Μίσιγκαν, ανατρέποντας όλες τις δημοσκοπήσεις, όπως μεταδίδει το marketwatch.

Ωστόσο η H. Clinton αύξησε το συνολικό της προβάδισμα, σημειώνοντας ευρεία νίκη στο Μισισίπι. 

Παράλληλα, ο Donald Trump ενίσχυσε το προβάδισμά του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, νικώντας στις προκριματικές εκλογές του Μίσιγκαν, του Μισισίπι και της Χαβάης. Ο Ted Cruz ήταν ο μοναδικός άλλος υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών που νίκησε σε πολιτεία, κερδίζοντας το Αϊντάχο. Η νύχτα εξελίχθηκε εξαιρετικά άσχημα για τον υποψήφιο του κόμματος Marco Rubio, ο οποίος τερμάτισε τέταρτος τόσο σε Μισισίπι όσο και στο Μίσιγκαν.

H νίκη - έκπληξη του B. Sanders του δίνει σημάντικη ώθηση πλέον για τις προκριματικές της επόμενης εβδομάδας σε Οχάιο και Φλόριντα. 

Οι εκλέκτορες Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων κατανέμονται αναλογικά σε σχέση με την εκάστοτε πολιτεία, αλλά η H. Clinton έχει ήδη μεγάλο προβάδισμα απέναντι στον B. Sanders.

Για τους Δημοκρατικούς στο Μίσιγκαν διακυβεύονταν 147 εκλέκτορες, ενώ στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα οι υποψήφιοι αναμετρήθηκαν για 59.

Πριν από τις εκλογές της Τρίτης, η H. Clinton είχε 1.134 συνέδρους, με τον B. Sanders να συγκεντρώνει 499. Για να κερδίσει ένας υποψήφιος το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές, χρειάζεται συνολικά 2.383 εκλέκτορες. Αντίστοιχα,  ο D. Trump προηγείται στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών με 384 εκλέκτορες από τους 1.237 που απαιτούνται. 

D. Trump: «Μπορώ να είμαι πιο "προεδρικός" από όλους, εκτός του Lincoln»

«George Washington; Δεν έχω ακούσει κάτι για αυτόν. Thomas Jefferson - ποιος είναι αυτός;»

Για τον Donald Trump, οι συγκεκριμένοι διάσημοι πρώην πρόεδροι θα είναι λιγότερο «προεδρικοί» από ό,τι ο ίδιος, σε περίπτωση που εισέλθει στο Λευκό Οίκο. 

Ο D. Trump προέβη στη συγκεκριμένη δήλωση μετά τις σημαντικές νίκες που σημείωσε σε Μίσιγκαν και Μισισίπι, λέγοντας ότι ο ίδιος μπορεί να είναι περισσότερο «προεδρικός» από οποιονδήποτε άλλον που έχει υπηρετήσει στην ανώτατη διοικητική θέση των ΗΠΑ, εκτός του «μεγάλου Abe Lincoln».